BERD finanțează Louis Dreyfus Company să înființeze activități de logistică feroviară în Ucraina
Transport

BERD finanțează Louis Dreyfus Company să înființeze activități de logistică feroviară în Ucraina

Ucraina crește în importanță ca piață globală pentru aprovizionarea cu cereale. Cel mai recent proiect BERD din acest sector va spori tendința prin susținerea operațiunilor LDC – Louis Dreyfus Company, un important comerciant și procesator de bunuri agricole și partener al Băncii din 2000.

BERD acordă un împrumut de până la 35 de milioane de dolari SUA pentru o afacere de logistică a căilor ferate din Ucraina, care va fi deținută în totalitate de LDC. Fondurile vor fi folosite pentru a achiziționa până la 1.000 de vagoane pentru cereale, ceea ce va facilita în mod semnificativ logistica de manipulare a cerealelor pentru companie. LDC va putea diversifica mijloacele sale de transport cereale din zonele agricole ale țării în porturile sale. Noile vagoane vor reduce volumul de cereale transportat de camioane și, prin urmare, vor contribui la reducerea emisiilor anuale de CO2 cu 8.510 tone.

În 2019, Ucraina se așteaptă la o recoltă record de cereale de peste 72 de milioane de tone, din care peste 50 de milioane de tone vor fi exportate. Căile ferate interne cu vagoane pentru cereale, care sunt în mare parte învechite, în timp ce transportă 70% din totalul traficului de cereale către porturile maritime din țară pentru export. Adăugarea de noi vagoane de cereale va crește semnificativ eficiența logisticii de manipulare a cerealelor și va consolida competitivitatea Ucrainei în concurența de pe piață.

BERD este cel mai mare investitor financiar internațional din Ucraina. De la începutul operațiunilor sale în 1993, Banca și-a asumat un angajament cumulat de aproape 13,6 miliarde EUR prin 432 de proiecte în țară.


Foto&info: BERD

111 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *