BERD finanțează realizarea coridorului feroviar VIII din Macedonia

BERD finanțează realizarea coridorului feroviar VIII din Macedonia

Modernizarea infrastructurii feroviare a Macedoniei progresează, autoritățile semnând la Skopie un acord pentru o nouă cofinanțare de 68,6 milioane de euro din partea Uniunii Europene prin Cadrul de investiții pentru Balcanii de Vest (WBIF). Această subvenție va fi utilizată pentru cofinanțarea construcției a aproximativ 34 km de rețea feroviară, de la Beljakovce la Kriva Palanka, a doua etapă a proiectului Coridorul VIII feroviar, care, odată finalizat, va deveni parte a rețelei transeuropene de transport, care leagă țara de Albania în vest și Bulgaria în est.

Acordul vine după împrumuturile suverane de 46,4 milioane EUR și 145 milioane EUR acordate de BERD guvernului macedonean pentru infrastructură feroviară (PERI), înființată în 2007, în prima fază a proiectului. Proiectul reabilitarea unei secțiuni de cale ferată de aproximativ 31 km între Kumanovo și Beljakovce, este în curs de implementare. În cea de-a doua fază, au început activitățile de achiziții publice, iar contractantul care va efectua lucrările este în curs de selecție.

De asemenea, WBIF a acordat granturi de cooperare tehnică în valoare de 5,7 milioane de euro pentru pregătirea și implementarea proiectelor. Dezvoltarea economiei macedonene depinde de legăturile cu principalele rute internaționale de transport terestru, de-a lungul cărora mărfurile pot călători cu ușurință. Țara se află, de asemenea, pe traseul coridorului X de 215 km.Foto&info: BERD

1.050 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *