BERD finanțează infrastructura ecologică și achiziția a 40 de autobuze moderne pentru Craiova

BERD finanțează infrastructura ecologică și achiziția a 40 de autobuze moderne pentru Craiova

Circa 300.000 de locuitori din Craiova din România vor beneficia de un împrumut pe termen lung de 15 milioane de euro al BERD, care va finanța proiecte urbane cheie în oraș. Banca va finanța reabilitarea a 14 clădiri publice și achiziționarea a până la 40 de autobuze care respectă pe deplin standardele Euro-6 ale UE.

În consecință, Craiova va realiza economii considerabile de energie și de CO2, îmbunătățind mediul înconjurător și calitatea vieții în oraș. Craiova este unul dintre cele mai mari orase din Romania. BERD a finanțat anterior îmbunătățiri ale sistemului de apă și de canalizare al orașului și a contribuit la dezvoltarea unui plan de mobilitate urbană durabilă.

Această nouă finanțare face parte din programul Green Cities al BERD, care se bazează pe două decenii de experiență a băncii care investesc în infrastructura municipală și de mediu. În cadrul acestui program, BERD va ajuta Craiova să elaboreze un plan de acțiune Green City, care va analiza modalitățile de a investi în transportul ecologic, gestionarea apei și a deșeurilor, pentru a îmbunătăți mediul urban și viața oamenilor.Foto: Andrei Marian

1.359 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *