BERD asigură un decalaj de finanțare pentru orașul București

BERD asigură un decalaj de finanțare pentru orașul București

Bucureștiul își abordează cu succes nevoile de finanțare cu ajutorul unui împrumut de 555 milioane RON (115 milioane EUR echivalent) de la BERD. Facilitatea de urgență pe trei ani va refinanța tranșa de cinci ani a programului de obligațiuni din 2015, care se maturizează la 4 mai 2020. Împrumutul BERD înlocuiește planurile anterioare ale orașului pentru o nouă emisiune de obligațiuni și oferă flexibilitate pentru a reveni pe piețele de capital în condiții de piață îmbunătățite.

Mark Davis, director regional BERD pentru România și Bulgaria, a declarat: „Răspunsul flexibil și rapid al BERD permite Bucureștiului, partenerul nostru de lungă durată, să-și refinanțeze cu succes programul de obligațiuni matur. Ne bucurăm că putem continua sprijinul nostru pentru oraș și pentru oamenii săi și, în ciuda condițiilor nefavorabile de piață, pentru a menține încrederea investitorilor în piața de obligațiuni din România și la Bursa de Valori București. ”

El a adăugat: „BERD rămâne angajată să ajute orașul să se pregătească pentru plasamentele de obligațiuni viitoare, inclusiv obligațiuni verzi.”

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a comentat: „Sunt mulțumit că am finalizat cu succes această procedură extrem de dificilă într-un moment delicat pentru piața financiară. Sunt conștient că Bucureștiul este perceput ca un emitent important pe piața de obligațiuni municipale românești și aș dori să subliniez că intenționăm să revenim pe piața de capital, imediat ce piața se va stabiliza. Mulțumim BERD, partenerul nostru de lungă durată, pentru implicarea, eforturile și sprijinul acordat Bucureștiului. ”

Banca este acum concentrată în întregime pe ajutorul celor 38 de țări în care investește pentru a combate impactul economic al crizei coronavirusului. BERD este gata să ofere un ajutor în valoare de 21 miliarde EUR în perioada 2020-21.

Banca adaptează și extinde instrumentele existente și dezvoltă noi inițiative pentru a oferi finanțare și sprijin pentru politici pentru a ajuta la eliminarea amenințării economice imediate a virusului. De asemenea, lucrează pentru pregătirea țărilor pentru era postvirus și pentru a le proteja progresul către economiile durabile, corecte și deschise de piață.
Sprijinul BERD include lichiditatea pe termen scurt și capitalul de rulare pentru clienții existenți, precum și finanțele comerciale și un program de asistență de urgență pentru furnizorii de infrastructură. Pe măsură ce situația evoluează, Banca va accelera și moneda locală, piețele de capital și ofertele de capitaluri proprii.

În România, unde BERD este un investitor major, Banca se concentrează pe finanțarea infrastructurii, stimularea productivității și consolidarea sectorului financiar. Până în prezent, BERD a investit aproape 8,7 miliarde de euro în economia românească. În 2015, a fost printre investitorii din programul de obligațiuni București.Foto: mobilitate.eu

804 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *