BEI finanțează înlocuirea flotei de autobuze a orașului Barcelona cu alternative hibride și CNG moderne

Banca Europeană de Investiții (BEI) finanțează modernizarea flotei de autobuze din Barcelona prin acordarea unui împrumut de 73,5 milioane de euro, ajutând Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) să pună în funcțiune 254 de vehicule noi, mai sigure, mai puțin poluante și mai moderne. Acordul a fost semnat la Barcelona de către șeful BEI din sectorul public în Spania, Joan Basora, și directorul executiv al TMB, Enric Cañas.

Finanțarea BEI va contribui la înlocuirea vehiculelor diesel și a celor cu gaze din prima generație cu alternative noi și mai curate. În mod concret, orașul va avea 116 autobuze electrice noi, 63 hibride și 75 care utilizează gaz natural comprimat de ultimă generație. Reînnoirea va include, de asemenea, autobuzele turistice cu etaj din Barcelona, care vor fi înlocuite cu autobuze hibride.

Vehiculele noi vor fi introduse la sfârșitul anului 2019 (primele 105), în 2020 (alte 75) și în 2021 (74). Acest lucru va permite TMB să accelereze trecerea la o rețea de autobuze cu emisii zero și să îmbunătățească calitatea și fiabilitatea serviciilor. În plus față de îmbunătățirea calității aerului, obiectivul este de a crește cererea pentru acest serviciu pentru a reduce utilizarea transportului privat. Autobuzele publice din Barcelona au înregistrat o creștere de 17% a utilizării în ultimii șase ani, ci transportul a 203 de milioane de persoane în 2018, o cifră care continuă să crească.

Investițiile finanțate de BEI vor permite, de asemenea, îmbunătățirea sistemului de informații și construirea de noi stații electrice de încărcare. Pe lângă beneficiile sale sociale și de mediu, proiectul va contribui la crearea a 1084 de locuri de muncă în faza de construcție a noilor vehicule, conform estimărilor BEI.


Foto: mobilitate.eu

731 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *