BEI acordă 200 de milioane EUR pentru a sprijini transportul urban curat din Spania

Irizar a câștigat două mari contracte pentru livrarea de autobuze electrice în Spania

Banca Europeană de Investiții (BEI) a oferit aproape 200 de milioane EUR pentru a reduce emisiile poluante produse de autobuzele din cele mai mari orașe din Spania. Banca UE oferă această finanțare din 2017 în cadrul facilității de transport mai curat, care are ca scop promovarea sistemelor de transport mai curate. Acest instrument comun de finanțare a BEI-Comisia Europeană permite orașelor precum Las Palmas de Gran Canaria, Barcelona, Valencia și Palma de Mallorca să-și schimbe autobuzele diesel mai vechi, mai poluante, pentru noi înlocuitori de gaz natural comprimat hibrid, electric sau de ultimă generație.

În termeni concreți, în Las Palmas de Gran Canaria, acest program de finanțare a contribuit la dezvoltarea unui nou sistem de tranzit rapid de autobuz cu noi drumuri dedicate și la punerea pe trase a 17 noi autobuze ecologice, complete cu stații și zone de încărcare noi. În Palma de Mallorca, sprijinul BEI face posibilă înlocuirea a 180 de autobuze diesel cu noi alternative de gaze naturale comprimate, care sunt de asemenea mai lungi pentru a oferi un serviciu îmbunătățit. Flota de autobuze urbane din Valencia va fi reînnoită cu 200 de autobuze hibrid noi care înlocuiesc vehiculele diesel care aveau peste 20 de ani, reducând emisiile de gaze cu efect de seră ale autobuzelor orașului cu până la 35%. De asemenea, Barcelona a luat parte la acest program pentru a achiziționa 254 de autobuze noi, mai puțin poluante, care sunt mai sigure și mai moderne. Pe lângă cele aproape 200 milioane EUR finanțate oferite până în prezent, BEI a aprobat furnizarea sau mai multe fonduri pentru sprijinirea proiectelor de transport curat în alte orașe spaniole.

Unele dintre aceste fonduri au fost furnizate prin intermediul sprijinului acordat de Planul de investiții pentru Europa, a cărui garanție face posibilă finanțarea BEI în condiții favorabile pentru a sprijini investițiile a căror structură sau natură înseamnă că contribuie la stimularea creșterii economice și a ocupării forței de muncă. Aceste investiții de transport curat vor permite crearea a 1.000 de locuri de muncă conectate la construirea de autobuze noi pentru Barcelona, precum și 580 în Valencia și 330 în Palma de Mallorca în faza de implementare. La Las Palmas de Gran Canaria, proiectul finanțat de BEI pentru îmbunătățirea sistemului de transport public al orașului a contribuit la crearea a 1.000 de locuri de muncă în faza de implementare.Foto: Irizar

639 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *