BEI acordă 47 de milioane de euro către Volán pentru achiziția de autobuze ecologice

BEI acordă 47 de milioane de euro către Volán pentru achiziția de autobuze ecologice

Călătorii din Ungaria se vor bucura de autobuze noi, mai rapide, mai sigure și mai ecologice pe liniile regionale și orașe din Ungaria, ca urmare a unui împrumut de 47 de milioane de euro cu Banca Europeană de Investiții (BEI) semnată cu Volán Buszpark Kft, cea mai mare companie de autobuze din țară. Aceasta este prima tranșă a unui împrumut de 140 de milioane de euro aprobat de BEI, care în combinație cu finanțele bancare comerciale, va ajuta la modernizarea a aproape jumătate din flota de autobuze Volán. Împrumutul este acordat în cadrul Fondului European pentru Investiții Strategice (FEIS) al Planului de Investiții, deoarece abordează obiectivul FEIS de mobilitate urbană inteligentă și durabilă în Uniunea Europeană.

Cu ajutorul BEI, Volán intenționează să achiziționeze 3200 de autobuze noi în următorii patru ani și să îmbunătățească eficiența energetică, siguranța și calitatea transportului public în Ungaria, unde două treimi din orașe sunt accesibile numai cu autobuzul. În 2018, Volán a transportat 700 de milioane de naveti în toată Ungaria.

Finanțarea de la BEI, banca climatică a UE, va avea un impact pozitiv asupra climei și asupra mediului. Peste 450 de autobuze, cumpărate sub împrumutul pentru rutele urbane, vor fi alimentate cu combustibili alternativi, reducând poluarea în orașele maghiare. Restul flotei de autobuze vor folosi cele mai noi motoare tehnologice EURO VI. Cu noile sale autobuze, Volán va reduce emisiile de CO2 cu până la 38% în următorii patru ani.Foto: mobilitate.eu

252 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *