BDZ Bulgaria primește a treia locomotivă Smartron din cele 15 comandate

BDZ Bulgaria primește a treia locomotivă Smartron din cele 15 comandate

A treia locomotivă Smartron a BDZ a fost livrată iar din 28 ianuarie este inclusă în programul de circulație a trenurilor. Noua locomotivă a fost inspectată personal de Primul Ministru Boyko Borisov și Ministrul Transporturilor, Rosen Zhelyazkov, care au vizitat Depoul de locomotive Sofia și Gara Centrală, pentru a viziona și vagoanele modernizate ale BDZ, care circulă, de asemenea.

Noul Smartron se va numi Khan Kardam, deoarece în mod tradițional fiecare locomotivă va fi numită după un conducător bulgar. El va asigura tracțiunea pe trenuri între Sofia și Svilengrad.
Amintim că primele două locomotive Smartron asigură tracțiunea trenurilor care parcurg rutele Sofia-Burgas-Sofia și Sofia-Varna-Sofia. Fiecare dintre ele are un cod QR specific, la scanare, care, printr-un dispozitiv mobil, afișează informații despre istoria conducătorului, al cărui nume este scris pe locomotiva. Un alt detaliu interesant este că frontala fiecărei locomotive este reprezentată de o literă a glagoliticului, astfel locomotivele au un caracter educativ pentru a aminti bogata istorie a Bulgariei.

Un total de 15 locomotive Smartron vor fi livrate către BDZ până la sfârșitul anului în cadrul contractului încheiat cu Siemens Tron DZD. Livrarea de noi locomotive face parte din planurile BDZ de modernizare și îmbunătățire a serviciului feroviar oferit.Foto: Siemens Mobility

1.188 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *