Ballard și Siemens semnează un contract pentru dezvoltarea trenului Mireo cu celule de combustibil

Ballard Power Systems a anunțat semnarea unui acord de dezvoltare cu Siemens AG pentru dezvoltarea unui sistem de alimentare cu celule de combustibil (fuel cell electric vehicle – FCEV) cu emisii zero cu scopul de a alimenta trenurile ușoare Mireo de la Siemens. Acordul de dezvoltare are o valoare estimată la aproximativ 9 milioane de dolari.

În condițiile acordului de dezvoltare, Ballard va dezvolta un motor cu celule de combustibil de 200 kilowați pentru integrarea în noua platformă Mireo a Siemens. Mireo este o platformă modulară pentru trenuri de scurt și mediu parcurs, proiectată pentru viteze de până la 160 de kilometri pe oră. Datorită designului ușor, a componentelor eficiente din punct de vedere energetic și a managementului inteligent al sistemelor instalate, Mireo va consuma cu până la 25% mai puțină energie decât trenurile cu o capacitate similară de transport. Implementarea inițială a trenului Mireo alimentat cu celule de combustibil este planificată pentru 2021.Sabrina Soussan, directorul diviziei de mobilitate de la Siemens, a declarat: „Cooperarea noastră cu Ballard este un pas decisiv în vederea înlocuirii vehiculelor feroviare cu motor diesel cu vehicule fără emisii de gaze, în interesul pe termen lung al unei mobilități durabile și ecologice. Dorim să oferim clienților noștri soluții flexibile de tren pentru diferite rute de navetiști, care variază în funcție de condițiile regionale și posibilitățile tehnice.”
CFR Calatori lanseaza licitatia pentru reparatia osiilor automotoarelor Siemens Desiro
Randy MacEwen, președinte și CEO al Ballard, a adăugat: „Vom vedea o creștere rapidă a cererii de pe piață pentru tehnologiile pentru celulele cu combustibil nepoluant, într-o gamă largă de aplicații de tip Heavy Duty Motive, inclusiv trenuri, tramvaie, autobuze de tranzit și camioane comerciale. Acest acord de dezvoltare cu Siemens, un important conglomerat industrial și cel mai important OEM de tren global, este o dovadă a propunerii de valoare globală oferită de tehnologia celulelor de combustibil Ballard într-un caz dificil de utilizare și ciclu de sarcină. În această aplicație, celulele de combustie permit electrificarea cu raza de acțiune, fără a necesita o infrastructură de alimentare costisitoare.”
Fotoreportaj – Calea ferata si tunelul feroviar din zona Lujerului
Foto&info: Ballard Power Systems

790 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *