Baia Mare introduce sistemul de plată cu cardul în transportul public dar din 2020 transportul ar putea fi gratuit

Baia Mare introduce sistemul de plată cu cardul în transportul public dar din 2020 transportul ar putea fi gratuit

Municipiul Baia Mare a făcut primul pas către modernizarea societății de transport în comun Urbis SA. Baia Mare intră din această lună în liga marilor orașe din România care introduc plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, în baza unei soluții implementate de Urbis și BCR, anunță primarul Cătălin Cherecheș. ”Implementăm o soluție modernă și rapidă de plată a contravalorii călătoriilor cu ajutorul cardurilor contactless, în toate mijloacele de transport ale societății Urbis. Astfel dăm posibilitatea cetățenilor să își achite costul contravalorii călătoriilor într-un ritm rapid, modern și, în același timp, ne orientăm spre modernizarea societății de transport care deservește municipiul Baia Mare și o bună parte din judetul Maramureș. Le mulțumesc în acest sens partenerilor nostrii de la BCR”, adaugă acesta.

„Urbis este o societate care se află în plin proces de restructurare și pentru care municipiul Baia Mare va solicita în mod oficial restrângerea activității de transport public doar la nivelul municipiului Baia Mare, a orașelor Baia Sprie și Tăuții Măgherăuș, respectiv a comunei Recea. E suficient faptul că băimărenii suportă toate pierderile pe care le are societatea Vital, nu e cazul să le suportăm și pe cele ale societății de transport prin activitatea derulată în afara Băii Mari. Cei din afara orașului vor avea gratuitate doar dacă își vor lăsa mașinile în parcările pe care le vom amenaja la intrările în oraș. În rest, stațiile vor fi schimbate, vom achiziționa 40 de autobuze eco și vom face un sistem Smart prin care fiecare călător să vadă în timp real unde se află fiecare autobuz accesând o aplicație care va merge pe orice mobil. Va fi inclusiv indicat timpul de parcurgere a distanței până la următoarea stație”, conform primarului.

Legat de transportul public gratuit din 2020, primarul declară „Și dacă tot vorbim despre transportul public în comun, vă împărtășesc și o surpriză: transport public gratuit începând din 2020, în municipiul Baia Mare. Prin introducerea gratuității – într-un timp relativ scurt –pentru transportul în comun pe raza municipiului Baia Mare, dorim să descurajăm circulația cu autovehicule, să facem astfel încât cetățenii să fie tentați să circule mai mult cu mijloacele de transport în comun. Asta înseamnă creșterea numărului de mijloace de transport în comun, respectiv, încă un lucru foarte important, timpul de așteptare trebuie să fie unul foarte scăzut și, bineînțeles, densificarea traseelor pe care le are Urbis în Baia Mare. Așadar, va fi un proiect pe care săptămâna viitoare îl vom lansa și îl vom supune aprobării în Consiliul Local, la inițiativa mea.”


Foto&info: Cătălin Cherecheș

560 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *