Automotoarele Desiro care circulă spre Otopeni au fost zgâriate de vegetația din gabaritul căii ferate la mai puțin de o lună de când au fost aduse din reparații cu revopsire

Automotoarele Desiro care circulă spre Otopeni au fost zgâriate de vegetația din gabaritul căii ferate la mai puțin de o lună de când au fost aduse din reparații cu revopsire

Începând cu luna mai, CFR Călători a transferat pe linia București Nord – Aeroport Otopeni cele mai bune automotoare Siemens Desiro pe care le deține, ieșite din reparații R9 de la Electroputere VFU Pașcani în ultimele două luni. Automotoarele au trecut prin reparație capitală tip R9, în cadrul căreia au beneficiat și de o reparație totală a caroseriei, cu revopsire și înlocuirea geamurilor crăpate sau uzate. Decizia de transfer a automotoarelor trecute prin reparații majore vine în contextul unor probleme tehnice care au apărut constant în ultimele luni pe linia de tren metropolitan către Aeroportul Otopeni, ritmicitatea pe această linie fiind vitală în contextul călătorilor care depind de ore fixe de îmbarcare în avioane.

Din păcate, deși la sosirea în zonă automotoarele arătau ca noi, caroseria și vopseaua acestora sunt supuse constant frecării de vegetația deasă ce intră în gabaritul căii de rulare, în special în zona Pajura – București Triaj – Pasaj Mogoșoaia, unde atât racordul București Nord – Mogoșoaia, cât și linia Chitila – București Băneasa sunt înconjurate de o vegetație deasă care lovește permanent trenurile. Mai mult, sunt afectate și vagoanele altor trenuri de călători, dar și locomotivele, cele mai noi locomotive ale operatorilor de marfă cum sunt Unicom Tranzit și DB Cargo România fiind zgâriate la scurt timp de la achiziție pe racordurile Chitila – Pajura, Chiajna – București Băneasa și nu numai. În acest sens, CFR Infrastructură nu ia masurile necesare la timp, efectele fiind vizibile pe tot materialul rulant al CFR și al operatorilor privați.

Mai mult, la intrarea în circulație a noilor trenuri Alstom Coradia achiziționate de ARF, dacă problema vegetației nu se va remedia, acestea vor fi zgâriate la scurt timp de la intrarea în exploatare.

8.946 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *