Autobuzul Solaris Urbino 12 Hydrogen continuă testele în orașele europene

Autobuzul Solaris Urbino 12 Hydrogen continuă testele în orașele europene

Cel mai nou autobuz Solaris are parte de un interes uriaș în rândul potențialilor clienți, fapt dovedit de cererea de teste care se desfășoară în mai multe orașe europene. În august, Solaris Urbino 12 Hydrogen a fost prezentat mai întâi în Austria, la Graz și Klagenfurt și apoi în orașul italian Bolzano. În următoarele săptămâni, vehiculul va ajunge în Germania, către operatorii de transport public din Frankfurt, Köln și Wuppertal.

În cadrul Summit-ului UITP din iunie, imediat după prezentarea vehiculului, reprezentanții Régie Autonome des Transports Parisiens (RATP) și Solaris au semnat un contract pentru închirierea și testarea autobuzului cu hidrogen. În 2020, transportatorul responsabil de gestionarea transportului public din Paris va testa autobuzul în traficul regulat de pasageri pe o perioadă de câteva săptămâni.

Solaris Urbino 12 Hydrogen are deja și primul său cumpărător. SASA Bolzano din Italia a comandat la sfârșitul lunii mai 12 autobuze, cu livrarea planificată pentru sfârșitul anului 2021.
Solaris Urbino 12 Hydrogen este echipat cu o celulă de combustibil de ultimă oră care acționează ca o centrală electrică cu hidrogen la bordul vehiculului. Datorită utilizării tehnologiei avansate, autobuzul va fi capabil să acopere până la 350 km cu o singură alimentare. Într-o celulă cu combustibil cu hidrogen, energia electrică este generată în procesul de electroliză inversă și apoi este transferată direct în sistemul de tracțiune.Foto&info: Solaris

1.130 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *