Autobuzele din Brașov vor circula pe 16 km de benzi izolate de restul traficului

Un nou lot de autobuze moderne intră în circulație la Brașov

Pe 23 decembrie, primarul George Scripcaru a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Amenajare benzi dedicate transportului public şi trotuare adiacente”, prin Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

”Astăzi am semnat cel de al doilea contract de finanțare nermabursbilă în mai puțin de o săptămână. Sper să păstrăm acest ritm, pentru a putea demara procedurile de achiziție pentru majoritatea proiectelor de investiții în primele luni ale anului 2020. Este o finanțare importantă pentru ceea ce înseamnă mobilitate în municipiul Brașov și, implicit, pentru programul nostru de reducere a poluării prin transformarea transportului public în principalul sistem de transport din orașul nostru. Odată cu implementarea acestui proiect toate autobuzele care vor circula pe Calea București, Toamnei, Iuliu Maniu, Iorga, Lungă, Calea Făgrărașului și retur, precum și pe Victoriei, vor avea la dispoziție o bandă dedicată transportului în comun. Astfel, sper să ajungem în situația în care cei care merg cu transportul în comun să ajungă cel puțin la fel de repede ca cei care utilizează autoturismul propriu, dar cu costuri mult mai mici. Sperăm ca, toate aceste măsuri care vizează transportul în comun, de la modernizarea transportului în comun și achiziția de troleibuze și autobuze electrice, până la benzi dedicate și construirea de park&ride-uri, acest tip de transport să devină principalul mijloc de mobilitate în interiorul orașului și, implicit, să reducem poluarea produsă de circulația autovehiculelor, care reprezintă unul dintre factorii determinanți al calității aerului”, a declarat primarul George Scripcaru, la semnarea contractului.

Valoarea totală a proiectului ,,Amenajare benzi dedicate transportului public in Municipiul Brasov si trotuare adiacente”, este de 16.635.940,40 lei (inclusiv TVA) din care contribuţia Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Braşov de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 332.718,85 lei, reprezentând cofinanţarea proiectului.

Obiectivele specifice preconizate a fi atinse prin realizarea investiției sunt:
1. Realizarea de benzi dedicate transportului în comun cu o lungime de 16,26 km;
2. Reabilitare trotuarelor adiacente traseului benzilor dedicate pe o suprafață de 4700 metri pătrați, în zonele afectate de fisuri, tasări, văluiri;
3. Montarea a 849 de semne de circulație cu scop de avertizare și informare a participanților la trafic asupra traseului benzilor dedicate, în vederea menținerii acestor benzi libere, fiind utilizate exclusiv de mijloacele de transport în comun.Foto: mobilitate.eu

618 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *