Autobuze electrice Karsan e-ATA au intrat pe traseele din Slatina

Autobuze electrice Karsan e-ATA au intrat pe traseele din Slatina

Anul trecut, Primăria Slatina a achiziționat prin licitație publică 10 autobuze electrice din clasa de 10 metri de la Anadolu Automobil Rom, unic importator al autobuzelor Karsan în România, anunță compania într-un comunicat de presă.

De exploatarea vehiculelor se ocupă Loctrans, societatea de transport public local din Slatina. Conform contractului, Anadolu Automobil Rom S.R.L. s-a ocupat și de pregătirea și instruirea personalului angajat al Loctrans, astfel încât vehiculele să beneficieze de o întreținere și utilizare corespunzătoare autobuzelor electrice.

Începând cu data de 16 Martie 2022, primele șase autobuze electrice Karsan e-ATA au fost introduse pe traseele din Municipiul Slatina. Astfel, călătorii slătineni vor beneficia de modernele vehicule electrice produse destinate transportului public.
La data introducerii celor șase unități pe traseu, Anadolu Automobil Rom furnizase deja opt din cele zece unități contractate, urmând ca ultimele două să fie livrate în data de 18 Martie. Prin urmare, în scurt timp, Loctrans va beneficia de întreg lotul de autobuze electrice.

Autobuzele Karsan e-AA sunt printre cele mai moderne și vehicule din segmentul lor. Au o capacitate de 32 de locuri pe scaune pentru pasageri și încă 48 de locuri în picioare. Autonomia acumulatorilor permite parcurgerea unei distanțe de peste 250 de kilometri pe zi, fără nicio reîncărcare pe tot parcursul zilei. În cazul în care este nevoie, autobuzele pot fi reîncărcate prin stațiile de încărcare rapidă sau lentă, astfel încât să nu afecteze durata de exploatare zilnică.

Pentru a reflecta cât mai bine nivelul ecologic al vehiculelor, Primăria Slatina a ales culoarea verde pentru noile sale autobuze electrice. Acestea au o durată de viață de 15 ani și o garanție pentru baterii de 5 ani sau 500.000 km.

Foto&info: Anadolu Automobil Rom Srl817 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *