Autobuze electrice ar putea circula in Bucuresti

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in ședința din data de 30.06.2017, proiectul de hotarare privind aprobarea de principiu pentru achizitionarea de catre Municipiul Bucuresti a unui numar maxim de 100 de autobuze urbane si infrastructura de incarcare necesara acestora. Proiectul a fost aprobat in unanimitate.

Primarul General, Gabriela Firea: „Un alt punct important este cel prin care solicitam Consiliului General acordul de principiu pentru demararea unui proiect prevazut in Planul de Mobilitate Urbana Bucuresti – Ilfov, de inzestrare a RATB cu maxim 100 de autobuze urbane cu propulsie integral electrica, precum si cu infrastructura necesara pentru incarcarea/alimentarea acestora. Principalul avantaj al acestor mijloace de transport in comun este acela ca nivelul de poluare este zero, atat in ce priveste emisiile nocive cat si zgomotul, iar calatorii beneficiaza de un confort sporit. Numarul exact de autobuze care vor fi achizitionate, precum si traseele pe care vor circula vor fi stabilite in urma unui studiu de fezabilitate care va fi intocmit in cel mai scurt timp”.

Reducerea poluarii aerului si a poluarii fonice prin incurajarea investitiilor in transportul electric nepoluant este prevazuta in Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 Regiunea Bucuresti Ilfov. Proiectul aprobat in sedinta de astazi reprezinta un prim pas pentru indeplinirea acestui obiectiv.

Foto: Andrei Marian

991 Vizualizări