Dezvoltatorul de electrificare feroviară Austrian Powerlines Group a fost cumpărat de francezii de la ENGIE Group

Dezvoltatorul de electrificare feroviară Austrian Powerlines Group a fost cumpărat de francezii de la ENGIE Group

Grupul Powerlines are plăcerea de a anunța finalizarea cu succes a achiziției grupului corporativ de către ENGIE, cu sprijinul ENGIE Ineo. După semnarea acordului în iulie 2019, achiziția a fost aprobată de autoritățile europene pentru concurență la 20.09.2019.

În segmentul de afaceri RAIL, grupul Powerlines este unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme europene pentru tranzit local de masă și electrificare feroviară principală. În segmentul ENERGY, Grupul oferă clienților o gamă cuprinzătoare de servicii pentru construcția și extinderea rețelelor de transmisie a energiei electrice.

De la achiziția de gestiune (MBO) a sectoarelor de transport și a rețelelor electrice de la Siemens AG Austria în 2002 și 2003 și înființarea grupului corporativ în 2006, Powerlines a cunoscut o dezvoltare extrem de dinamică. Cu peste 1.000 de angajați din întreaga Europă și o cifră de afaceri de peste 300 milioane EUR, în anul de afaceri 2018/19, grupul Powerlines este un partener de lungă durată și de încredere pentru operatorii feroviari europeni și serviciile de aprovizionare cu energie.

ENGIE este un furnizor global de energie și servicii cu emisii reduse de CO2. Ca răspuns la provocările urgente pe care le prezintă schimbările climatice, ENGIE intenționează să joace un rol global de pionierat în reducerea emisiilor de CO2 și să devină liderul mondial în tranziția zero cu carbon. Odată cu achiziția grupului Powerlines, ENGIE Ineo va oferi un portofoliu mare de soluții în sectorul transportului public și al transportului de energie. Prin crearea expertizei lor, ENGIE Ineo și Powerlines vor putea să-și sprijine clienții în găsirea de soluții pentru provocările lor energetice prin implementarea de proiecte complexe la cheie și soluții integrate.Foto&info: Austrian Powerlines Group

1.150 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *