Noile tramvaie Astra Imperio Civitas modernizează transportul cu tramvaiul din Arad

Noile tramvaie Astra Imperio Civitas modernizează transportul cu tramvaiul din Arad

Cu 10 tramvaie Astra Imperio de 27 de metri achiziționate și introduse în circulație în 2014-2015 și 2020, rețeaua de tramvaie din Arad continuă să se modernizeze și să scape de vechituri, cu un nou lot de tramvaie noi. Astfel, uzina din Arad a câștigat o licitație pentru livrarea unui total de 28 de tramvaie noi, 10 de mare capacitate, Astra Imperio și 18 de capacitate medie, Astra Imperio Civitas, acestea urmând să fie achiziționate în baza unui acord cadru. Până în prezent au fost livrate 4 tramvaie Imperio de 27 metri în 2020 și 8 tramvaie Civitas începând cu finalul anului 2021. Alte 6 tramvaie Civitas sunt în curs de finalizare în uzinele Astra, urmând să ajunga pe șine în următoarele luni.
Noile tramvaie Civitas sunt versiunea de 18 metri, cu două tronsoane, echipate cu boghiuri și motoare Siemens, sisteme de comandă și tracțiune ICPE SAERP și aer condiționat produs de CRRC. Modernele și performantele tramvaie produse la Arad circulă deja și în Cluj Napoca, Galați și Oradea, urmând ca din primele zile ale lunii iunie să fie văzute pentru prima dată și în București, unde uzinele din Arad vor livra 100 de tramvaie de 36 de metri până în toamna anului 2024.

Foto: mobilitate.eu

Începând cu 3 mai 2022, Mobilitate.eu a lansat Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde puteti vedea noutati in timp real despre proiectele de infrastructura si mobilitate din România și din afară și vă puteți inscrie pentru a discuta pe baza acestora și puteti contribui cu informatii despre orice tema de interes din domeniul mobilitatii. Inscrierea si calitatea de membru sunt gratuite si nelimitate, singura conditie fiind respectarea unui regulament simplu si usor de parcurs.2.232 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *