Asociația pentru Transport Intermodal din Europa: Transportul combinat feroviar-auto a crescut cu 5% față de anul trecut dar necesită o directivă mai bună

Asociația pentru Transport Intermodal din Europa

Statisticile privind performanțele intermodale colectate de UIRR, de la 39 de membri din 18 țări europene, reflectă o performanță decisivă în ceea ce privește numărul de transporturi prin intermediul transportului combinat. Acestea au atins un nivel istoric de 8,6 milioane de TEU (sau 4,3 milioane de transporturi UIRR) în 2018. Aceasta a reprezentat o creștere de aproape 5% față de anul precedent. Creșterea a fost parțial determinată de consolidarea sectorială unică și, parțial, de creșterea organică a membrilor.

Raportul UIRR 2018-191, adoptat în cadrul Adunării Generale din 16 mai 2019, oferă detalii despre modul în care transportul combinat european a avut loc în 2018, despre provocările care au fost, precum și despre factorii care vor determina următorii ani. Transportul combinat este cel mai bine plasat pentru a umple trenurile de marfă durabile din punct de vedere ecologic (electric) prin deplasarea la calea ferată a mărfurilor transportate în prezent în camioane de lungă distanță. Cu toate acestea, acest potențial nu va fi atins fără modificarea progresivă a Directivei privind transportul combinat, care ar trebui să ofere un cadru european de reglementare armonizat pentru funcționarea acestui serviciu tipic de trecere a frontierei – esențial pentru atingerea obiectivelor COP21 privind clima.

Cu o zi înaintea Adunării Generale, membrii UIRR au organizat un atelier amplu cu oficialii Comisiei Europene din cadrul DG MOVE pentru a discuta provocările care urmează și pentru a lua în considerare măsurile necesare pentru îmbunătățirea performanței de calitate a transportului feroviar de marfă, pentru a crea o reglementare echitabilă, neutră din punct de vedere al modului de funcționare mediu și pentru a sprijini consolidarea transportului combinat în perioada legislativă din 2019-2024.

UIRR, ca asociație a transportului intermodal european, și-a dezvoltat calitatea de membru prin adăugarea a trei noi membri – Metrans, VIIA și WienCont, patru noi parteneri tehnologici – Combipass, GATX Europa, Railwatch și Wielton, și semnând memorandumuri cu două asociații naționale – Grupul de marfă al Regatului Unit și USER al României, în anul 2018.Foto: mobilitate.eu

952 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *