ARF a reluat licitația pentru 12 automotoare alimentate cu hidrogen

Procedura “Achiziție 12 automotoare în tracțiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen și achiziționarea serviciilor de mentenanță și reparații a acestor automotoare, necesare funcționării respectivelor automotoare” a fost publicata in SICAP, transmite ARF.

La aceasta noua incercare de a duce la bun sfarsit achizitia finantata cu fonduri PNRR, ARF a facut cateva modificari ale strategiei de achizitie:
1. Achizitia serviciilor de alimentare cu hidrogen a trenurilor va fi o procedura separata (furnizorul de trenuri va asista ARF in elaborarea specificatiilor tehnice, astfel incat serviciile de alimentare sa fie coordonate cu caracteristicile tehnice ale trenurilor si caracteristicile de exploatare)
2. Fiabilitatea trenurilor este mai scazuta, comparativ cu ramele electrice achizitionate in cadrul celorlalte proceduri (pentru a se lua in considerare aspectele inca inovative ale tehnologiei)
3. ⁠numarul minim de locuri pe scaune (120) tine cont de trenurile real produse si autorizate sau in curs de autorizare in Europa
4. ⁠au fost facute corecturi bazate pe observatiile primite atat in derularea anterioara a procedurii cat si in celelalte proceduri de achizitii trenuri.

Trenurile electrice pe pile de combustie de hidrogen sunt achizionate in cadrul unui proiect pilot finantat prin fonduri europene nerambursabile si nationale PNRR si vor deservi rute din regiunea de nord a Bucurestiului:
1. Bucuresti – Pitesti
2. ⁠Bucuresti – Aeroportul International Henri Coanda
3. ⁠Bucuresti – Targoviste
4. ⁠Bucuresti – Pitesti – Slatina – Craiova
5. ⁠Pitesti – Curtea de Arges

Foto: mobilitate.eu744 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *