ARF reia consultarea pieței pentru achiziția de automotoare cu hidrogen. La anterioarele licitații nu s-au prezentat oferte

ARF a anulat licitația pentru trenuri alimentate cu hidrogen din cauza neconformităților din oferta Alstom

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a lansat o procedură de consultare a pieței pentru „Obținerea unor elemente suplimentare necesare actualizării documentației de atribuire pentru „Achiziția a 12 automotoare în tracțiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen, achiziționarea serviciilor de mentenanță și reparații a acestor automotoare, necesare funcționării respectivelor”. Urmare a anulării procedurii ce a facut obiectul anuntului de participare CN1062968/26.12.2023, Autoritatea pentru Reformă Feroviară dorește să relanseze procedura de achiziție a ramelor electrice cu hidrogen și a serviciului de mentenanță necesar funcționării acestora pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de extindere a mentenanței ramelor la 30 de ani. Având în vedere pregătirea achiziției, prin raportarea la obiectul contractului de achiziție publică și pentru a informa operatorii economici cu privire la planurile de achiziție actualizate și cerințele avute în legătură cu acestea, Autoritatea pentru Reformă Feroviară inițiază prezenta consultare a pieței care vizează aspectele menționate in anunțul publicat pe SEAP.

Astfel, consultarea are scopul obținerii de noi termene și opinii despre termenul de livrare pentru primul tren, respectiv termenul de livrare pentru întrega cantitate, de la semnarea contractului. De asemenea se dorește obținerea de propuneri și recomandări din partea operatorilor economici producători de automotoare în tracțiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen asupra specificațiilor tehnice, dar și alte informații legate de contractare și diferite condiții tehnice.

Foto: mobilitate.eu1.827 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *