ARF consultă piața pentru lansarea achiziției a 62 de rame electrice regio pentru rute din București, Brașov, Pașcani, Cluj, Arad și Constanța

A fost publicată lista preliminară a canditaților din transportul public și feroviar la Public Transport Innovation Awards

ARF a publicat in platforma nationala de achizitii publice anuntul de consultare a pietei [MC1018053] pentru a obține valoarea estimativă unitară actualizată pentru achiziția a 62 rame electrice noi pentru scurt parcurs (RE-R). Anunțul poate fi consultat aici, pe SEAP.

ARF intenționează să organizeze o procedură de achiziție de rame electrice noi pentru scurt parcurs și a serviciului de mentenanță necesar funcționării acestora pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de extindere a mentenanței ramelor la 30 de ani.

Se dorește obținerea unei valori estimative unitare pentru achiziția unei rame electrice de scurt parcurs (RE-R), cu o capacitate de transport formată din minim 200 locuri pe scaune fixe, minim 2 locuri pentru persoane cu dizabilități și 200 locuri în picioare (la 4 persoane/mp) și a serviciului de mentenanță necesar funcționării acesteia pentru o perioadă de 15 ani cu posibilitatea de extindere la 30 de ani.

Vehiculele vor fi utilizate pentru rutele aflate sub contracte de servicii publice (CSP), atribuite unor operatori de transport feroviar în conformitate cu prevederile Regulamentului 1370/2007/CE cu modificările ulterioare și cu prevederile legislației din România.

In conformitate cu rezultatele studiului de fezabilitate elaborat de consultantii Bancii Europene de Investitii (BEI), ai carui indicatori tehnico-economici au fost aprobati prin HG 1226/2021, trenurile vor fi utilizate pe urmatoarele rute:
• Lot. 1 (20 trenuri) – București N – Ploiești S – Adjud; Iași – Pașcani – Suceava; Bacău – Pașcani
• Lot. 2 (23 trenuri) – Brașov – Gheorgheni; Arad – Timișoara – Caransebeș; Huedin – Cluj – Bistrița
• Lot. 3 (19 trenuri) – București N – Ploiești V – Brașov; București N – Roșiorii; București N – București Obor / Fundulea; Constanța – Fetești

Noile oferte de servicii de transport feroviar public de călători, dezvoltate pe baza materialului rulant nou ce va fi achiziționat de ARF, vor avea în vedere atât sporirea mobilității în jurul marilor centre socio-economice ale țării, cât și realizarea unor conexiuni rapide între unitățile administrativ teritoriale importante ale țării.

Foto: mobilitate.eu876 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *