ARF anunță începerea circulației trenurilor de călători pe ruta București – Giurgiu începând cu 1 iunie. Operatorii privați urmează să opereze prin contracte de servicii publice

ARF anunță începerea circulației trenurilor de călători pe ruta București - Giurgiu începând cu 1 iunie. Operatorii privați urmează să opereze prin contracte de servicii publice

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) informează că, începând cu data de 01.06.2024, urmare a finalizării lucrărilor de reconstrucție a podului CF de pe râul Argeș, se preconizează redeschiderea serviciului feroviar public de transport feroviar de călători, pe ruta București Nord Gr.A/Gr.B – București Progresu – Giurgiu și retur, prin introducerea unui serviciu Regio Metropolitan între București Nord Gr.A/Gr.B și București Progresu, precum și a unui serviciu Regio între București Progresu și Giurgiu.

Precizăm că acest serviciu va fi efectuat de operatorul de transport feroviar de călători S.N.T.F.C. CFR-Călători S.A., cu 7 perechi de trenuri pe zi, conform unui program preliminat.
Astfel, ținând cont de faptul că termenul de 01.06.2024 este devansat față de cel luat în considerare, în studiul ARF ce a făcut obiectul proiectului cod SMIS 1398951, prin care s-a stabilit obligația de serviciu public care a stat la baza CSP 2022-2032, ARF a lansat în consultare publică proiectul de Decizie a Președintelui ARF pentru aprobarea încheierii Actelor adiționale nr. 6 pentru perioada 01.01.2024 – 31.12.2024 la contractele de servicii publice aprobate prin HG nr.1453/2022.

Totodată, menționăm că, în viitorul apropiat, ARF va demara organizarea unor proceduri competitive între cei 6 operatori români care implementează Contractele de Serviciu Public feroviar, în scopul suplimentării serviciului de transport feroviar, pe ruta București Nord – București Progresu – Giurgiu, astfel încât să se ajungă la 19 perechi de trenuri pe zi, în funcție de rezultatele înregistrate și de solicitările primite.

Foto&info: ARF2.670 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *