Alstom va furniza 54 de trenuri regionale Coradia Stream „Pop” către Trenitalia

Alstom va furniza 54 de trenuri regionale Coradia Stream "Pop" către Trenitalia

Alstom a primit patru contracte în valoare de aproximativ 330 de milioane de euro din partea Trenitalia, operatorul feroviar național italian, pentru furnizarea a 54 de trenuri regionale Coradia Stream. Trenurile sunt destinate regiunilor italiene Abruzzo (4 trenuri), Liguria (15 trenuri), Marche (4 trenuri) și Veneto (31 trenuri), ca parte a acordului-cadru semnat în 2016 între Alstom și Trenitalia. Cele 54 de trenuri suplimentare se adaugă celor 47 de trenuri deja comandate de regiunea Emilia Romagna în 2016.

Ramele Coradia Stream pentru Trenitalia, numite „Pop” de către client, sunt ultima generație de trenuri concepute pentru linii regionale și interurbane. Coradia Stream este o unitate electrică multiplă (EMU) cu o viteză maximă de 160 km / h în versiunea regională. Trenul comandat de Trenitalia poate transporta mai mult de 300 de pasageri pe scaune, oferind acces usor datorita podelei sale joase. Conceput pentru a fi ecologic, trenul este reciclabil 95%.

Coradia Stream poate fi personalizat cu ușurință în diferite servicii. Amenajările interioare și aranjamentul scaunelor pot fi modificate, pentru a oferi, de exemplu, mai multe locuri pentru deplasări mai lungi sau mai puține locuri și mai mult spațiu în picioare pentru călătorii mai scurte. Dispunerea interioară a vagoanelor poate fi adaptată anotimpurilor și nevoilor specifice: este posibil să adăugați rack-uri pentru biciclete sau schiuri, prize electrice, conexiune Wi-Fi, automate pentru băuturi și gustări, zone multimedia, zone de lucru sau relaxare. La bordul Coradia Stream, confortul, spațiul și lumina sunt maximizate de ferestre mai mari, în timp ce serviciile avansate, cum ar fi infotainmentul, fluxurile audio și video și sistemul de supraveghere video live, asigură confort și securitate.Trenurile Coradia Stream „Pop” sunt fabricate de Alstom în Italia. Dezvoltarea proiectului, cea mai mare parte a producției și certificării sunt efectuate la sediul firmei Alstom din Savigliano, Cuneo. Proiectarea și fabricarea sistemelor de tracțiune și a întrerupătoarelor auxiliare are loc la fabrica Sesto San Giovanni (Milano), iar sistemele de semnalizare la bord sunt livrate de site-ul Bologna.

Foto&info: Alstom

1.608 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *