Alstom livrează 38 de tramvaie Citadis în Frankfurt

Alstom livrează 38 de tramvaie Citadis în Frankfurt

Alstom a semnat un contract de aproximativ 100 de milioane de euro cu operatorul de transport din Frankfurt, Frankfurt am Main (VGF), Germania, pentru livrarea a 38 de tramvaie Citadis cu adaptări speciale pentru piața germană. Contractul include o opțiune pentru 15 vehicule suplimentare. Alstom va furniza, de asemenea, echipament de pregătore, reparare și service în garanție. Primele două tramvaie vor fi livrate în 2020 și vor circula în întreaga rețea de tramvai a orașului.

„Acest contract demonstrează încă o dată succesul global al tramvaiului nostru emblematic Citadis. Suntem foarte mândri că l-am introdus acum la Frankfurt. Prin furnizarea de material rulant fiabil și modern, ne angajăm să sprijinim operatorii germani în depășirea provocărilor de transport urban de viitor „, a declarat Jörg Nikutta, Director General al Alstom în Germania și Austria.

Tramvaiele Citadis vor circula pe liniile existente ale orașului Frankfurt, consolidând mobilitatea urbană într-un oraș care se află într-o creștere rapidă. Prognozele demografice indică faptul că centrul orașului Frankfurt va avea o populație de aproape 825.000 de locuitori în limitele sale administrative până în 2020 și până la 2,5 milioane de locuitori locuiesc în zona urbană mare.

Citadis pentru Frankfurt este un vehicul cu podea coborâtă 100%, oferind o experiență superioară pentru pasageri, cu suprafețe mari de sticlă, LED-uri pentru iluminare, omogene, scaune individuale mari și informații despre călătorie pe ecrane mari. Acesta include inovații, cum ar fi sistemele de asistență a conducătorului, sistem de cuplare automată și senzorii de ploaie. Tramvaiul cu trei tronsoane va avea o lungime de 31,5 metri, cu o capacitate maximă de 197 pasageri. Ușile duble de-a lungul întregii lungimi a tramvaiului asigură accesibilitate sporită. Modificările speciale pentru piața germană includ patru boghiuri pivotante pentru a permite o flexibilitate maximă a vehiculelor și vagoane cu structură din oțel.

Mai mult de 2500 de tramvaie din gama Citadis au fost vândute în peste 50 de orașe din întreaga lume. Cele 2.000 de tramvaie aflate deja în exploatare au acoperit peste 1 miliard de kilometri și au transportat aproape 9 miliarde de pasageri de la intrarea în circulație a primului tramvai în anul 2000.Foto&info: Alstom

733 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *