Alstom și SNTF lansează Coradia Polyvalent pentru Algeria precum și noi proiecte de modernizare a rețelei feroviare

Société Nationale des Transports Ferroviaires d'Algérie

Dl Abdelghani Zalene, ministrul muncii și transportului din Algeria, a sărbătorit astăzi intrarea comercială în circulație a primului tren Coradia Polyvalent pentru Algeria, precum și deschiderea unei linii principale care va fi utilizată de noile trenuri. La eveniment au participat Yacine Bendjaballah, Managing Director al SNTF și Didier Pfleger, Vicepreședinte Senior Middle East & Africa la Alstom.

Algeria SNTF (Société Nationale des Transports Ferroviaires d’Algérie) a acordat companiei Alstom un contract la 29 iulie 2015 pentru livrarea a 17 trenuri Coradia Polyvalent. După încheierea cu succes a testelor statice la situl Alstom din Reichshoffen și a testelor dinamice la centrul de testare a căilor ferate Vélim din Republica Cehă, la 28 ianuarie 2018, primul tren a fost recepționat la portul Alger în prezența domnului Salim Djala, reprezentant al Ministrului Lucrărilor Publice și Transportului și domnul Bendjaballah, Director General al SNTF. În continuare, trenul a suferit cu succes o nouă serie de teste statice și dinamice privind rețeaua feroviară SNTF în vederea pregătirii pentru introducerea în circulație a liniei.


Livrările următoarelor trenuri vor fi efectuate pe parcursul anului 2018. Aceste trenuri vor servi orașelor mari din Algeria și vor fi proiectate și fabricate pe site-ul Alstom din Reichshoffen, Franța.

„Primul tren Coradia Polyvalent pentru Algeria intră în serviciul comercial astăzi, ceea ce reprezintă pentru noi o confirmare a încrederii clienților noștri și a partenerilor noștri în Algeria.” Ambiția noastră este de a perpetua acest parteneriat și de a contribui la dezvoltarea sectorului feroviar în Algeria „, spune Didier Pfleger.

Trenul este primul Coradia Polyvalent livrat de Alstom în Africa. Mai multe inovații au fost făcute în Coradia Polyvalent pentru Algeria, plasând pasagerul în centrul designului său. Trenul asigură luminozitatea optimă și este adaptat la condițiile climatice ale țării (nisip, temperaturi înalte) și este echipat cu un sistem de aer condiționat foarte eficient. Podeaua Coradia Polyvalent e foarte joasă și facilitează accesul și circulația la bordul trenului. Acesta include, de asemenea, echipamente încercate și testate și motorizări permanente care rezultă dintr-o tehnologie fiabilă care garantează disponibilitatea permanentă trenurilor.

Foto: SNTF (Société Nationale des Transports Ferroviaires d’Algérie)

1.034 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *