Alstom livrează prima locomotivă de marfă Prima T8 în Azerbaidjan

Alstom livrează prima locomotivă de marfă Prima T8 în Azerbaidjan

Alstom a livrat prima dintre cele 40 de locomotive de marfă Prima T8 „AZ8A” care vor circula pe calea ferată regională Baku-Tbilisi-Kars pentru Căile Ferate Azerbaidjan (ADY). Locomotiva, produsă la EKZ JV din Kazahstan, a ajuns la Bilajary, Azerbaijan după ce a fost expediată din Astana pe 7 decembrie.

Alstom va efectua teste de omologare pe infrastructura feroviară din Azerbaidjan timp de câteva luni. Gama Prima a Alstom acoperă toate segmentele de piață ale locomotivelor din operațiunile de transport greu, de marfă și de pasageri și de manevrare sau de deplasare a trenurilor. AZ8A este o locomotivă de transport marfă T8, dezvoltată pentru Azerbaidjan. Se bazează pe locomotivele KZ8A aflate în prezent în serviciu în Kazahstan și pe cerințele tehnice specifice ale ADY și respectă standardele și specificațiile GOST. Pana in prezent, mai mult de 3.000 de locomotive Prima au fost vandute in intreaga lume din anii ’90.

Cu cele opt osii, Prima T8 este una dintre cele mai puternice locomotive electrice din lume. Acest model este o locomotivă cu două secțiuni de marfă capabilă să tragă până la 9.000 de tone și să ruleze la 120 km / h, cu o putere continuă instalată de 8,8 megawați. AZ8A este proiectată să funcționeze la temperaturi cuprinse între -25 ° C și 50 ° C. Aceasta necesită o întreținere minimă și asigură niveluri ridicate de fiabilitate și costuri scăzute ale ciclului de viață datorită designului său modular.


Foto&info: Alstom

1.198 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *