Alstom prezintă inovativul tren cu hidrogen Coradia iLint în șase state federale din Germania

Alstom Coradia iLint

De la sfârșitul lunii ianuarie până la mijlocul lunii februarie 2019, Coradia iLint de la Alstom este în turneu în Germania. Trenul cu hidrogen-combustibil este primul de acest fel din lume. Alstom prezintă tehnologia gata de utilizare a hidrogenului în șase state federale, demonstrând o alternativă fără emisii pentru liniile neelectrice. Circuitul va începe în Renania-Palatinat și va continua în Baden-Württemberg, Saxonia, Turingia, Berlin și Brandenburg.

Din septembrie 2018, primele două trenuri alimentate cu hidrogen de la Alstom sunt în serviciul de pasageri regulat din rețeaua Elbe-Weser. Începând cu anul 2021, Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG) va utiliza 14 Coradia iLint pentru a transporta călători în mod regulat între Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde și Buxtehude cu trenurile cu combustibil nepoluante.

Coradia iLint este primul tren de pasageri din lume alimentat de o celulă de combustibil pe bază de hidrogen care generează energie electrică pentru tracțiune. Acest tren complet fără emisii este silențios și emite numai vapori de apă și condens. Coradia iLint oferă câteva inovații: conversia energiei curate, stocarea flexibilă a energiei în baterii și gestionarea inteligentă a puterii și a energiei disponibile. Destinat pentru utilizarea pe liniile neelectrice, aceasta permite o tracțiune curată și durabilă, menținând în același timp performanțe ridicate. Coradia iLint a fost dezvoltat de echipele Alstom din Salzgitter, centrul de competență al Alstom pentru trenurile regionale și de la Tarbes (Franța), centrul de competențe al Alstom pentru sistemele de tracțiune.Foto: Andrei Marian

961 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *