Soluțiile inovatoare ale Alstom pentru linia 2 a Panama Metro Start au fost lansate în premieră

Soluțiile inovatoare ale Alstom pentru linia 2 a Panama Metro Start au fost lansate în premieră

Alstom, liderul Grupo de Empresas (GdE), împreună cu Consorcio Linea 2 (formată de Odebrecht și FCC), anunță intrarea în serviciul comercial a liniei 2 a metroului din Panama. Grupul a fost responsabil de furnizarea unui sistem integrat de metrou, care include 21 de trenuri Metropolis, precum și stații de tracțiune, inclusiv stația reversibilă Hesop și soluția de control al trenurilor Urbalis – Alstom Communication Based Control (CBTC) care controlează circulația și permite trenurilor să opereze la frecvențe și viteze mai mari în siguranță totală.

Pentru a optimiza consumul de energie, sistemul de alimentare cu energie electrică va fi echipat cu substații cu tehnologie Hesop, soluția Alstom pentru stațiile reversibile care permite recuperarea și transferul a peste 99% din energia generată de frânarea trenurilor. Această energie poate fi refolosită în rețeaua electrică a stațiilor pentru servicii cum ar fi scările rulante, iluminatul și ventilația. Stația reversibilă Hesop este disponibilă și operațională începând din 2015, într-o gamă largă de configurații de tensiune și putere. O sută douăzeci și patru de stații Hesop au fost instalate în diferite rețele feroviare, inclusiv metrourile din Milano, Riyadh, Londra și Dubai, precum și tramvaiele din Sydney și Milano.

În plus, CBTC Urbalis al Alstom constă intr-un sistem de control al trenurilor bazat pe comunicații radio, o tehnologie de semnalizare dovedită și sigură pentru metrouri. Soluția Urbalis permite controlul precis al căii de rulare pentru gestionarea eficientă și sigură a traficului. În cazul liniei 2 a metroului Panama, sistemul va permite o frecvență între trenuri de numai 90 de secunde.Foto&info: Alstom

1.262 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *