Alstom va livra încă 32 de metrouri DT5 pentru Hamburg

Alstom va livra încă 32 de metrouri DT5 pentru Hamburg

Alstom, în consorțiu cu Bombardier Transportation, va livra 32 de trenuri de metrou DT5 către Hamburger Hochbahn AG (Hochbahn) pentru o sumă totală de 186 de milioane de euro. Cota Alstom din contract se ridică la peste 100 de milioane de euro. În cadrul acestui contract, Alstom va furniza partea mecanică, boghiurile și sistemul de frânare mecanică, în timp ce Bombardier va furniza echipamentul electric, sistemul de conducere, sistemul de informații pentru pasageri și sistemul de control al vehiculului. Trenurile vor fi asamblate la sediul firmei Alstom din Salzgitter, Saxonia Inferioară. Noile trenuri vor fi puse în funcțiune începând cu ianuarie 2021.

Flota de metrou DT5 a fost în funcțiune în Hamburg din toamna anului 2012. Hochbahn a comandat acum un total de 163 trenuri de metrou din această generație pentru a face față numărului tot mai mare de pasageri din oraș. În trecut, Alstom a livrat flotele DT2, DT3 și DT4 – un total de 462 de trenuri – către sistemul de metrou din Hamburg.

Hamburg este al doilea oraș ca mărime din Germania și al optulea cel mai mare oraș din Uniunea Europeană. Pentru a satisface nevoile unei populații urbane atât de mari, modelul DT5 a fost conceput ca un metrou modern, spațios, cu coridoare largi, zone interioare continue și zone multifuncționale adaptate noilor nevoi de călători. Fiecare dintre trenurile cu trei vagoane de 40 de metri are 96 de locuri, 240 spații în picioare și două spații suplimentare pentru scaune cu rotile. DT5 oferă, de asemenea, un confort ridicat pentru pasageri, cum ar fi aerul condiționat, sistemele de informare și monitorizare a pasagerilor, precum și închiderea automată a ușilor.


Foto: Alstom

733 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *