Alstom va livra 30 de locomotive Prima în Maroc

Alstom va livra 30 de locomotive Prima în Maroc

Alstom a câștigat un contract cu ONCF pentru furnizarea a 30 de locomotive electrice Prima. Contractul – care este rezultatul unei licitații internaționale lansate de ONCF în martie 2017, valorează aproximativ 130 de milioane de euro. În timp ce cele 30 de locomotive vor fi fabricate în uzina Alstom din Belfort, echipa Alstom din Maroc va asigura servicii post-vânzare și întreținere.

Cele 30 de locomotive Prima M4 au o putere nominală de 5,5 MW, o viteză maximă de operare de 160 km / h și funcționează sub o tensiune de 3 KV DC. Acestea pot fi echipate cu ETCS nivel 1. Ele necesită o întreținere minimă și asigură un nivel ridicat de fiabilitate și un cost redus al ciclului de viață datorită designului modular.Șase locații franceze vor participa la producerea locomotivelor: Belfort (producție), Le Creusot (boghiuri), Ornans (motoare), Petit-Quevilly (transformatoare), Tarbes (componentele lanțului de tracțiune) și Villeurbanne (electronice de bord).

Prezent în Maroc cu 350 de angajați, Alstom a contribuit la mai multe proiecte, cum ar fi livrarea de tramvaie Citadis către orașele Rabat și Casablanca și 12 trenuri Avelia Euroduplex pentru linia de mare viteză care va lega Tangier de Casablanca. În fabrica sa din Fez, Alstom produce legături de cablu pentru aplicații feroviare și tablouri electrice care sunt livrate către uzinele sale europene și montate pe trenuri exportate în întreaga lume.

Foto: Alstom

926 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *