Alstom a prezentat prima locomotivă Prima T8 AZ8A de marfă pentru Azerbaijan

Alstom a prezentat prima locomotivă de marfă pentru Azerbaijan

Alstom a prezentat astăzi prima locomotivă electrică de transport de marfă Prima T8 AZ8A pentru Căile Ferate Azerbaidjan (ADY). Evenimentul a avut loc la sediul firmei Alstom din Astana, Kazahstan, unde 40 de astfel de locomotive sunt fabricate de compania comună Alstom EKZ. Primul AZ8A face parte dintr-un contract 2014 acordat EKZ de ADY pentru un total de 50 de locomotive, inclusiv zece locomotive Prima M4 AZ4A pentru pasageri.

„Astăzi suntem foarte mândri să prezentăm rezultatul unei colaborări puternice între Alstom și ADY: prima locomotivă de marfă produsă pentru Azerbaidjan la uzina din Kazahstan. Suntem încântați că această locomotivă va face parte din dezvoltarea legăturii de tranzit dintre mările Caspică și cea Neagră, Rusia și Iran – o intersecție în care Azerbaidjanul, cu cei 3.000 de kilometri de linie, joacă un rol cheie „, a declarat Bernard Peille, Alstom Director Executiv pentru Clusterul de Vest și Central Asia.

AZ8A este o locomotivă grea Prima T8 AZ8A de transport marfă, dezvoltată pentru Azerbaidjan. Se bazează pe locomotivele KZ8A aflate în prezent în funcțiune în Kazahstan și pe cerințele tehnice specifice ale ADY și respectă standardele și specificațiile GOST. Cu cele opt osii sale, Prima T8 este una dintre cele mai puternice locomotive electrice din lume. Aceasta este o locomotivă cu două secțiuni capabilă să tragă până la 9.000 de tone și să ruleze la 120 km / h, cu o putere continuă instalată de 8,8 megawați. Prima T8 AZ8A este proiectată să funcționeze la temperaturi cuprinse între -25 ° C și 50 ° C. Aceasta necesită o întreținere minimă și asigură niveluri ridicate de fiabilitate și costuri scăzute ale ciclului de viață datorită designului său modular.

EKZ, un joint-venture între Alstom și Transmashholding (TMH), are 420 de angajați și lucrează la furnizarea și întreținerea locomotivelor electrice Prima comandate de KTZ, compania națională de căi ferate din Kazahstan, pentru anul 2020. Astăzi 48 de locomotive de marfă KZ8A și 20 Locomotivele de călători KZ4AT se află deja în exploatare comercială pe liniile ferate din Kazahstan.
Alstom este prezentă în Kazahstan cu mai mult de 600 de angajați, două societăți mixte și două uzine, EKZ în Astana pentru fabricarea și întreținerea locomotivelor și KEP în Almaty. Alstom este singurul producător de locomotive electrice din regiunea Asiei Centrale și Caucaziene, care contribuie în mod semnificativ la revitalizarea industriei feroviare și la dezvoltarea economiei sale.Foto&info: Alstom

1.846 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *