Alstom livrează primul tramvai Citadis X05 la Sydney

Alstom a livrat primul din cele 60 de tramvaie (LRV) Citadis X05 pentru „New South Wales” (TfNSW) din Sydney, Australia, ca parte a proiectului CBD și South East Light Rail. Sydney este primul oraș din lume care primește tramvaiele Citadis X05, care va oferi o soluție de transport de clasă mondială și modernă pentru a răspunde nevoilor orașului.

Proiectat de Alstom și asamblat la centrul său de excelență din La Rochelle France, Citadis X05 este ultima evoluție în gama LRV a companiei Alstom. Vehiculele noi vor oferi beneficii considerabile orașului Sydney reducând dependența de autovehicule și autobuze, reducând emisiile de gaze cu efect de seră și poluarea sonoră. Fiecare LRV va funcționa în cuplu de 67 de metri, care va avea o capacitate de până la 450 de persoane, echivalentul a până la nouă autobuze standard. Rețeaua va avea capacitatea de a transporta până la 13.500 de pasageri pe oră, ceea ce va asigura o mai mică congestie pe drumurile din Sydney și o perioadă de călătorie mai fiabilă pentru navetiști.

Citadis X05 include uși duble pentru îmbunătățirea accesului și a fluxurilor de călători, ferestre cu deschideri mari, zone multifuncționale, iluminat cu LED-uri ambientale și cele mai înalte niveluri de siguranță a călătorilor, inclusiv monitorizarea CCTV, interfoane de urgență și cele mai recente sisteme de căutare pentru pasageri și timp real informații de călătorie.Impactul asupra mediului va fi minimizat prin creșterea eficienței energetice obținută prin utilizarea frânării electrice, a motoarelor cu magnet permanent, a luminilor cu LED-uri, a aerului condiționat pe bază de senzori și a utilizării vopselelor pe bază de apă și a materialelor nepericuloase pentru construcții. Fiecare vehicul este 98% reciclabil la sfârșitul duratei sale de viață (30 de ani).

Noul echipament de alimentare a rețelei include tehnologia inovatoare APS a Alstom, o sursă de alimentare fără rețea aeriană, pe bază de alimentare din sol care va funcționa de-a lungul a doi kilometri de linie prin centrul orașului. Rețeaua va beneficia, de asemenea, de aplicarea tehnologiilor Alstom HESOP de substații reversibile, care permit tramvaielor să recupereze mai mult de 99% din energia pierdută în timpul frânării.

Foto: Alstom Transport

938 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *