Alstom și Italo semnează contractul pentru livrarea a 5 trenuri Pendolino EVO și a mentenanței pentru 30 de ani

Alstom și Italo semnează contractul pentru livrarea a 5 trenuri Pendolino EVO și a mentenanței pentru 30 de ani

Italo – Nuovo Trasporto Viaggiatori și Alstom au semnat un contract în valoare de 330 de milioane de euro pentru achiziționarea a 5 trenuri suplimentare Pendolino EVO, exercitând opțiunea la contractul semnat în octombrie 2015. Contractul include și 30 de ani de întreținere. Aceste 5 trenuri noi vor aduce flota Italo Pendolino EVO la 22 de trenuri. Cu această investiție suplimentară, Italo, primul operator italian privat care operează pe linii de mare viteză, va putea să extindă rețeaua actuală și să răspundă nevoilor tot mai mari ale pieței, oferind noi rute și frecvențe sporite.

Trenul Pendolino EVO face parte din gama Avelia Alstom de trenuri de mare viteză, reprezentând culminarea a 35 de ani de expertiză și cu peste 1.100 de trenuri în circulație în întreaga lume. Cele 5 trenuri noi Pendolino EVO vor include aceleași caracteristici și specificații tehnice ca anterioarele trenuri comandate de Italo. Pendolino EVO este primul tren de mare viteză pe deplin compatibil cu cele mai recente specificații tehnice privind interoperabilitatea (STI 2014), condiții comune și standarde stabilite de Uniunea Europeană. Atingând o viteză maximă de 250 km / h, trenurile cu 7 vagoane vor avea o lungime de 187 de metri și pot transporta aproximativ 480 de pasageri. Frontalul trenului Pendolino EVO, cu liniile sale futuriste, este proiectat pentru a îmbunătăți protecția împotriva accidentelor și pentru a spori aerodinamica.

Trenul Pendolino EVO este proiectat să fie ecologic, datorită reciclabilității ridicate și emisiilor reduse de CO2. În plus, sistemul optimizat de tracțiune distribuit îmbunătățește eficiența și accelerația și recuperează energia în timpul frânării.

Echipele Alstom din Savigliano (CN) vor lucra la proiectarea și fabricarea acestor trenuri în colaborare cu uzina Sesto San Giovanni (MI) pentru sistemele de tracțiune și Bologna pentru sisteme de semnalizare.

Cu cele 22 de trenuri Pendolino EVO, dintre care jumătate sunt deja în funcțiune, Italo este capabilă să conecteze nord-estul Italiei cu restul țării. Aceste trenuri, adăugate celor 25 de AGV-uri ale Italo care funcționează din 2012, vor permite companiei să își dubleze flota și să-și extindă rețeaua.Foto&info (c) Alstom Transport

932 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *