Alstom și guvernul irakian colaboreaza pentru dezvoltarea transportului urban

Alstom și guvernul irakian colaboreaza pentru dezvoltarea transportului urban

Alstom a semnat un memorandum de înțelegere (MoU) cu guvernul irakian pentru dezvoltarea transportului urban în Bagdad și Basra. Memorandumul de înțelegere a fost semnat în timpul reuniunii autorităților guvernamentale franco-irakiene, în prezența dr. Sami Al Araji, șeful Comitetului Național pentru Investiții al Irakului și Jean-Baptiste Lemoyne, secretar de stat francez.

Memorandumul de înțelegere acoperă două proiecte majore. Primul proiect este implementarea unui tren de 20 km în Bagdad, cu furnizarea de material rulant, sisteme electromecanice, cale de rulare și lucrări civile asociate. Sistemul feroviar ușor ar lega Al-Mustansirya, AlShab, Al-Wazyria, podul Alsarafia AlEtafia, Al-Khadumia, aeroportul AlMuthana și Al-Alawi.Al doilea proiect se axează pe dezvoltarea sistemului de metrou din Basra, care cuprinde două linii înălțate de aproximativ 30 km fiecare, 15 stații și un depou pentru fiecare linie de la nord la sud, de la Zubair până la Shat Alarab și de la est la vest, de la Karma în deșert.

Aceste proiecte vor contribui în mod semnificativ la dezvoltarea infrastructurii urbane și a economiei naționale.

„Apreciem oportunitatea de a dezvolta cooperarea industrială cu Republica Irak, pentru a răspunde mai bine nevoilor țării pentru transportul urban. Alstom este gata să își aducă tehnologiile inovatoare și vede semnarea acestui Memorandum de Înțelegere ca un prim pas către dezvoltarea unui parteneriat pe termen lung cu Irakul „, a declarat Bernard Peille, Managing Director al Alstom în Asia de Vest și Centrală.

Foto: Alstom Transport

952 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *