Alstom participă la un proiect de inovare inteligentă de întreținere a infrastructurii

Alstom participă la un proiect de inovare inteligentă de întreținere a infrastructurii

Alstom împreună cu Adif, Ferrovial și Insitu au dezvoltat cu succes proiectul Sentinel, un program de inovare care are ca scop crearea unui nou prototip al unui sistem inteligent de gestionare și întreținere a infrastructurii feroviare prin utilizarea unor date structurate de mari dimensiuni pentru a obține o imagine rapidă, starea și evoluția liniei de cale ferată. Proiectul Sentinel a fost cofinanțat de Centrul pentru Dezvoltare Tehnologică Industrială și de Uniunea Europeană prin intermediul Fondurilor Structurale pentru Dezvoltare Regională prin intermediul programului FEDER-INNTERCONECTA 2016.

În cadrul acestui proiect de trei ani, echipele de inovare au lucrat pentru a integra un dispozitiv de captare a datelor în vehicule de întreținere pentru linii de cale ferată și pentru a alimenta o bază de date cu un sistem corespunzător de informații geografice. În acest fel, poate actualiza un inventar automat sau semi-automat al activelor feroviare, în același timp cu evaluarea și evaluarea părților de cale ferată, optimizând astfel operațiunile de întreținere.

Acest inventar automat al activelor oferă o panoramă rapidă, dinamică, combinată a tuturor componentelor infrastructurii și a părților rețelei, cum ar fi benzile, șuruburile de fixare, legăturile de cale ferată, marcajele, semnalele șamd. Caracteristicile sistemului sunt continuitatea și preciziea, actualizarea inventarului permite analiza și urmărirea modificărilor în componentele infrastructurii în timp pentru a anticipa schimbările, defecțiunile sau situațiile de urgență, precum și pentru a permite monitorizarea întreținerii și inspecției digitale de către personalul de întreținere. Tehnologia aferentă industriei 4.0 a fost utilizată pentru dezvoltarea acesteia, incluzând date importante, învățare automată, inteligență artificială și viziune, modele și simulări, GNSS europene și sateliți.


Foto&info: Alstom

863 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *