Alstom inaugurează Metroul Lucknow din India

Alstom a inaugurat Lucknow Metro – primul proiect pentru companie in Uttar Pradesh. Metrourile construite de Alstom sunt proiectate în Bengaluru și fabricate la Sri City și Coimbatore, sprijinind campania guvernamentala „Make in India”. Evenimentul a avut loc în prezența onorabilului ministru de interne, Shri Rajnath Singh, și a ministrului Uttar Pradesh Shri Yogi Adityanath.

Alstom a primit contractul de 150 de milioane de euro în septembrie 2015 din partea Lucknow Metro Rail Corporation (LMRC) pentru a furniza 20 de garnituri de metrou, formate din cate patru vagoane. Metropolis pentru Lucknow are 186 de locuri dispuse longitudinal și includ două zone dedicate pasagerilor cu mobilitate redusă. Aceste trenuri vor circula pe noua linie de metrou a orașului, care va avea o lungime de aproximativ 23 km și va cuprinde 22 de stații, dintre care 19 sunt de suprafata și 3 subterane. Linia este estimată să transporte la început aproximativ 430.000 de pasageri pe zi, crescând la peste 1 milion până în 2030.Designul trenului este un tribut adus bogăției culturale a orașului, cu frontalul conceput în spiritul porților către unele dintre cele mai importante monumente ale orașului, printre care sala de congregație Bara Imambara, moscheea Asifi și poarta Rumi Darwaza. Forma V a secțiunii inferioare a frontalului simbolizează „dinamismul și rapiditatea”, în timp ce conceptia este modernă, cât și foarte inspirată de meșteșugul tradițional de cașmir al Lucknow.

Proiectul include, de asemenea, sistemul de control al trenurilor Urbalis de la Alstom (CBTC), al doilea sistem de semnalizare instalat de companie în India. Acesta este furnizat în comun de către site-urile Alstom din Bangalore și Saint-Ouen din Franța. Primul proiect de acest tip a fost lansat în Kochi în iunie 2017.

Foto: Alstom

807 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *