Alstom a implementat în Hamburg sistemul de recuperare a energiei din rețeaua de metrou

Alstom a implementat în Hamburg sistemul de recuperare a energiei din rețeaua de metrou

Alstom și Hamburger Hochbahn AG au lansat cu succes serviciul comercial al convertorului de energie Hesop, care captează energia de frânare a trenurilor și o redirecționează spre utilizare pentru alți consumatori, în Hamburg, Germania. Este primul astfel de sistem al țării, iar prima instalare a Hesop este furnizată ca un produs autonom care funcționează în modul de conversie complet.

Hesop este instalat în stația Rauhes Haus pe linia U2 a rețelei de metrou a orașului. Sistemul captează 99% din energia de frânare, apoi o redirecționează spre utilizare în stația de pasageri și returnează orice exces în rețea.

Hesop este cel mai puternic convertor de energie de pe piață și oferă o soluție inovatoare la cererile crescânde de energie ale transportului public, făcând totodată mai durabil sistemul general. Cu această implementare a Hesop ca produs de sine stătător, Alstom își demonstrează capacitatea de a oferi pachete de produse flexibile și variate care îndeplinesc cerințele unice ale operatorilor individuali.

Alstom și Hamburger Hochbahn AG au semnat o scrisoare de intenție pentru a testa Hesop în septembrie 2018. Comanda a fost livrată în 2019. Sistemul este dezvoltat și fabricat la uzina Alstom din Charleroi în Belgia, în timp ce uzina Saint-Ouen din Franța este responsabilă cu proiectarea sistemului.

Hesop este o stație de alimentare reversibilă avansată, care furnizează atât tensiune de tracțiune la o rețea, cât și recuperează energia de frânare din vehicule. Datorită gamei sale largi de configurații de tensiune și putere, 125 de unități de Hesop au fost deja instalate sau comandate de o multitudine de rețele diferite: de la metrourile din Milano, Riyadh, Londra, Dubai și Panama până la tramvaie din Sydney și Milano.Foto&info: Alstom

592 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *