Sistemul digital de control al trenurilor Alstom intră în service pe rețeaua de tramvaie suspendate din Wuppertal
Mobilitate

Sistemul digital de control al trenurilor Alstom intră în service pe rețeaua de tramvaie suspendate din Wuppertal

O nouă versiune a sistemului de control al trenurilor Atlas ETCS Alstom a intrat în serviciu pe rețeaua de tramvai suspendată Wuppertal (Wuppertaler Schwebebahn), situată în vestul Germaniei. În urma unui contract semnat cu WSW mobil GmbH, Alstom a echipat întregul traseu suspendat, inclusiv 31 de vehicule noi și vagonul imperial vechi de un secol (Kaiserwagen), cu ETCS, standardul european pentru sistemele de control al trenurilor.

Intrarea în serviciu marchează finalizarea primului contract complet de control și semnalizare feroviară al Alstom în Germania. Acesta cuprinde echipamente laterale de linie, cum ar fi interblocarea, centrul blocului radio (RBC) și elementele de linie necesare prin intermediul sistemelor de control al trenului, precum și o interfață la sistemul de control al funcționării asistat de computer.

Proiectul Wuppertal reprezintă prima aplicație a nivelului 3 ERTMS în care gradul de ocupare a liniei se realizează exclusiv folosind localizarea trenului efectuată de echipamentul ETCS la bordul trenului. Alstom a înlocuit sistemele de detectare a trenurilor tradiționale, cum ar fi contoarele de axe, cu un sistem de semnalizare digitală prin care vehiculele echipate cu ETCS își comunică pozițiile direct computerului central (sau RBC) prin radio.Foto: pixabay

135 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *