Alstom instalează ERTMS în tot sistemul național feroviar din Norvegia până în 2026

Alstom instalează ERTMS în tot sistemul național feroviar din Norvegia până în 2026

Alstom a încheiat un contract cu Bane NOR, autoritatea feroviară norvegiană, pentru dotarea întregii flote de transport feroviare norvegiene cu soluția ERTMS pentru controlul la bordul trenului, și pentru menținerea sistemului de până la 25 de ani. Instalarea echipamentului la bordul materialului rulant va fi finalizată până în 2026.

În cadrul implementării ERTMS (Sistemul European de Management al Traficului Feroviar), noul sistem de la bord va contribui la creșterea eficienței și fiabilității rețelei feroviare norvegiene, reducând întârzierile în ceea ce privește transportul de pasageri și de marfă, garantând în același timp cele mai înalte niveluri de siguranță.

Contractul atribuit constă în acorduri cadru pentru 14 proprietari de vehicule feroviare diferite, negociate de Bane NOR în numele companiilor participante, pentru a acoperi instalarea în serie a soluției de bord pe 467 de trenuri de 55 de tipuri diferite.

Soluția oferită se bazează pe gama de sisteme ERTMS oferită de Alstom și oferă un sistem dublu care permite trenurilor să ruleze pe linii mai vechi echipate cu sistemul ATC-2, fiind în același timp capabile să ruleze pe liniile nou echipate cu sistemul ERTMS Level 2. Proiectarea și software-ul minimizează echipamentul în sistemul dual prin utilizarea unor componente existente de la bord, și anume antena de baliză și computerul. Montarea urmează să înceapă în 2021, iar primele trenuri sunt planificate să înceapă să opereze cu ERTMS pe liniile norvegiene în 2022. Întreaga flotă norvegiană va fi echipată până în septembrie 2026.

Alstom Atlas ERTMS este numărul unu la nivel mondial în echipamentele ERTMS de bord, reprezentând 70% din sistemele de la bord în funcțiune în ERTMS Level 2. Astăzi, în 20 de țări, trenurile sub supravegherea Atlas au acoperit peste 150 de milioane de kilometri, inclusiv Deutsche Bahn cu Flota ICE3 echipată recent în Germania.Foto: Andrei Marian

1.059 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *