Alstom va dezvolta un simulator de conducere pentru metroul din Barcelona

Alstom va dezvolta un simulator de conducere pentru metroul din Barcelona

Alstom a câștigat un contract pentru TMB (Transports Metropolitans de Barcelona), operatorul metroului din Barcelona, pentru dezvoltarea unui simulator de tren S9000 dedicat liniilor 9 și 10, în prezent singurele linii fără mecanic în funcțiune în Spania. Soluția va consta într-un sistem de instruire care include cele mai recente tehnologii de simulare pentru rute, condiții și obstacole. Simulatorul va crea scenarii realiste care utilizează tehnologia realității virtuale folosită de dezvoltatorii de jocuri video.

Acest simulator, care include o reproducere a cabinei pe scară largă a trenului Metropolis S9000 al Alstom, va antrena tehnicienii în rezolvarea rapidă și eficientă a incidentelor pe liniile automate, unde timpul de reacție este esențial pentru prevenirea impactului asupra serviciului. Condițiile și situațiile simulate pot include defecțiunile trenului, condițiile de semnalizare, incidentele de mediu și chiar densitatea pasagerilor.

Tehnicienii vor putea practica abilitățile necesare pentru a rezolva incidentele și pentru a menține siguranța feroviară, fără a fi nevoie să oprească traficul sau să realizeze reduceri de tensiune pe liniile de metrou. Instrumentul va reproduce cu fidelitate anumite secțiuni ale rețelei feroviare cu replici exacte ale stațiilor, joncțiunilor, semnalelor, cablurilor, punctelor de interes etc.

Metro de Barcelona, prin Liniile 9 și 10, leagă centrul orașului de alte locații din zona metropolitană și aeroport. Trenurile care circulă pe aceste linii aparțin platformei Metropolis a Alstom și utilizează un sistem automat de conducere bazat pe tehnologia CBTC.


Foto&info: Alstom

1.076 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *