Alstom prezintă designul standard al soluției de mobilitate 100% electrică Aptis

Alstom prezintă designul standard al soluției de mobilitate 100% electrică Aptis

Alstom a prezentat noul design al Aptis, soluția mobilă 100% electrică, inspirată de tramvaie. Acest nou design este pentru vehiculul standard, pentru care primele livrări vor fi posibile din iulie 2019.

În versiunea sa standard, Aptis va păstra toate caracteristicile prototipurilor care o fac unică: podeaua complet joasă, modul de aranjare în strânsă aliniere față de trotuar pentru o mai bună accesibilitate, roțile decalate la fiecare capăt, etc. Acest nou design este inspirat de noile tehnologii pentru a încorpora aspectele sale inovatoare pe piața autobuzelor electrice, cum ar fi alegerea unui parbriz plat inspirat de tablete digitale și dispozitive inteligente. Liniile simple îmbunătățesc modernitatea noului design.

Noul design exterior și interior se bazează pe imagini puternice care reflectă viitoarea mobilitate:
– Un sentiment de spațiu, cu un lounge mai elegant, mai spațios și mai confortabil
– Impresia mișcării, cu un aspect interior asimetric, pentru a transmite ideea unei străzi în mișcare
– Integrarea în peisajul urban cu o mai bună accesibilitate și, atunci când este privită din lateral, un vehicul perfect simetric.

Vehiculul standard Aptis a fost proiectat pentru a răspunde așteptărilor operatorilor, incluzând, de exemplu, fitinguri din față și spate perfect simetrice pentru a facilita înlocuirea pieselor și pentru optimizarea stocurilor, precum și panourile acoperișului extinse pentru instalarea unor ecrane mai mari și mai vizibile cu hărți ale traseului.Șapte uzine Alstom din Franța sunt implicate în proiectarea și fabricarea Aptis: Duppigheim pentru inginerie generală, caroserie, testare și certificare, Saint-Ouen pentru integrarea sistemului, Tarbes pentru tracțiune, Ornans pentru motoare, Villeurbanne pentru componente electronice ale lanțului de tracțiune, Reichshoffen pentru fabricarea modulului de pasager central, asamblarea finală și testele în serie. În sfârșit, uzina Alstom Vitrolles dezvoltă una dintre soluțiile de încărcare (SRS).

Foto&info: Alstom

1.201 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *