Alstom și Île-de-France Mobilités consultă publicul pentru noul design al tramvaielor liniei T1

Alstom și operatorul de transport din Paris consultă publicul pentru noul design al tramvaielor liniei T1

De câțiva ani, Île-de-France Mobilités, operatorul de transport din regiunea Paris, a început sistematic să se consulte cu locuitorii din regiune pentru a-și alege designul materialului rulant nou achiziționat. După succesul consultărilor publice pentru RER B și metrourile liniilor 15, 16, 17 și 18, Île-de-France Mobilités lansează o nouă consultare pentru a alege designul noilor tram-trenuri ale liniei T1.

Astfel, până vineri, 21 ianuarie la miezul nopții locuitorii din zonă pot alege fața exterioară a noului tramvai, dintre 3 propuneri:
– Design 1: „claritate ambientală” (un model de luminozitate, un tramvai ca panoramă a orașelor pe care le traversează)
– Design 2: „linie liniștitoare” (un tramvai care face parte din continuitate, o adevărată legătură luminoasă între teritorii)
– Design 3: „simplu și prietenos” (o față strălucitoare, un tramvai care se evidențiază, pe care toată lumea și-l poate însuși).

Alstom și operatorul de transport din Paris consultă publicul pentru noul design al tramvaielor liniei T1

Alstom a fost selectată de Île-de-France Mobilités și RATPgroup în octombrie anul trecut pentru a livra noile tram-trenuri de pe linia T1. Comanda fermă pentru 37 de garnituri Citadis X05 în valoare de aproximativ 130 de milioane de euro a fost plasată pentru înlocuirea tram-trenurilor actuale. De asemenea, este planificată o tranșă opțională de 83 de tram-trenuri pentru a consolida oferta de transport și a răspunde nevoilor legate de extinderea liniei. Linia 1 a tramvaiului Île-de-France (T1) a fost pusă în circulație în 1992, marcând marea întoarcere a tramvaiului în regiunea Parisului după 35 de ani de absență. Astăzi face legătura între intersecția Quatre-Routes, în Asnières-sur-Seine, și gara Noisy-le-Sec.

Foto&info: Alstom/Île-de-France Mobilités255 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *