Trenul alimentat pe bază de hidrogen Alstom Coradia iLint câștigă premiul GreenTec Mobility Award 2018

Alstom Coradia iLint

Alstom Coradia iLint, primul tren dedicat transportului regional, alimentat cu combustibil pe bază de hidrogen, a câștigat premiul GreenTec 2018 în categoria Mobility by Schaeffler. Alstom a primit oficial premiul la cel mai mare site de producție din Salzgitter, Germania, în cadrul unei ceremonii de premiere înaintea galei GreenTec Awards, care va avea loc la München pe 13 mai.

„Suntem extrem de multumiti de castigarea acestui premiu. Cu Coradia iLint, Alstom este primul producător de material rulant pentru calea ferată din lume care a produs o tehnologie fără emisii complet pregătită pentru producția în serie”, a declarat Jörg Nikutta, Director General al Alstom în Germania și Austria. „Într-adevăr, am realizat mai mult decât atât: un concept inovator de mobilitate care este durabil și competitiv și care include nu numai trenurile și serviciile, ci și infrastructura necesară alimentării acestora”.

Alstom Coradia iLint este un tren regional complet fără emisii, care oferă o alternativă la trenurile diesel pentru operarea pe linii de cale ferată neelectrică, care în prezent reprezintă peste 40% din rețeaua feroviară din Germania. Realizat cu o celulă de combustie în care hidrogenul este transformat în energie electrică, Alstom Coralia iLint emite doar condens de abur și apă. Trenul va intra în serviciu regulat pe ruta Cuxhaven-Bremervörde în anul 2018.„Celulele de combustibil reprezintă o tehnologie promițătoare pentru dezvoltarea sistemelor alternative de acționare în tehnologia feroviară. Proiectul Coradia iLint al Alstom este unul perfect pentru o mobilitate verde și în perspectivă”, a adăugat Silvio Konrad, Managing Director la TÜV NORD Systems.

Info: Alstom Press
Foto: Andrei Marian

908 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *