Modernele tramvaie Citadis cu încărcare la sol ale Alstom au inaugurat o nouă linie în Nisa de la Côte d’Azur

Modernele tramvaie Citadis cu încărcare la sol ale Alstom au inaugurat o nouă linie în Nisa de la Côte d'Azur

Pe 14 decembrie, extinderea liniei de metrou ușor în zona de vest-est a Nisei din Côte d’Azur, care leagă orașul de aeroport, a fost inaugurată cu tramvaie de generație nouă și sistem inovator SRS de încărcare.

Tramvaiul din noua generație Citadis X05 oferă un confort nou pentru călătorie: geamurile acoperind 40% din suprafața tramvaiului, iluminarea cu LED-uri pentru iluminare moale, armonioasă, scaune individuale pentru pasageri, informații despre traseul tramvaiului afișat pe ecrane extra-largi și acces mai bun cu ușile duble de-a lungul întregului tramvai. Inovațiile Citadis X05 facilitează operațiunile, cu o capacitate de pasageri de până la 10%, rata de îmbarcare în stații a crescut cu 20%, iar costurile de întreținere preventivă au scăzut cu peste 20%.

Pentru a se îmbina perfect în oraș, tramvaiele Citadis de pe linia T2 din Nisa rulează în întregime autonom, fără cabluri de contact aeriene datorită soluției statice de încărcare la sol SRS, combinată cu sistemul de stocare a energiei Citadis Ecopack. Acest sistem menține tramvaiele alimentate fără cabluri de contact în timpul rulării. Tehnologia SRS generează energie pentru tramvai, automat și în condiții de siguranță, atunci când se află la staționare, când pasagerii se îmbarcă în tramvaie (în mai puțin de 20 de secunde). Energia electrică este stocată în acest mod, în sistemele Citadis Ecopack de la bord, asigurând autonomia tramvaiului de la un punct de încărcare la altul. Soluția SRS se bazează pe principiile operaționale și orientate spre siguranță ale sistemului APS testat și testat al sursei de alimentare la sol (utilizat în rețelele ușoare-feroviare din Bordeaux, Reims și Dubai).


Foto&info: Alstom

1.705 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *