Alstom livrează tramvaie Citadis moderne în Bordeaux

Alstom livrează tramvaie Citadis moderne în Bordeaux

Alstom va livra 5 tramvaie Citadis suplimentare la Bordeaux Metropole pentru o sumă totală de aproape 14 milioane de euro. Această comandă vine în completarea unui lot de 25 de tramvaie fabricate în prezent la uzina Alstom din La Rochelle.

Aceste tramvaie noi, de 44 metri lungime, sunt identice cu cele ale comenziulor anterioare și sunt destinate să consolideze oferta de transport multilinie a orașului Bordeaux începând cu anul 2019. Acestea pot găzdui între 218 și 300 de pasageri fiecare, echivalentul a mai mult de 3 autobuze. Tramvaiele Citadis de la Alstom oferă o calitate optimă a călătoriilor la bord, cu o podea complet coborâtă, aer condiționat, un sistem de monitorizare video și informații audio-vizuale. Până la 98%, tramvaiele Citadis reciclabile contribuie la conservarea mediului.

De la intrarea în funcțiune în 2003, sistemul de tramvai Bordeaux transportă în fiecare zi aproape 280.000 de pasageri pe cele trei linii. Cu faza III lansată în 2009, rețeaua va consta din 4 linii (linia D este programată să se deschidă în 2019), reprezentând o lungime totală cumulată de 79 km. Tramvaiul Citadis a transformat complet orașul și este popular cu locuitorii, care apreciază viteza și confortul de utilizare. Cu 130 de tramvaie Citadis, Bordeaux Metropole va avea una dintre cele mai mari flote de tramvai din Franța, comandate în patru tranșe începând cu anul 2000.

Toate tramvaiele Citadis (de 33 și 44 de metri) pentru Bordeaux Metropole sunt echipate cu sistemul inovator APS de alimentare la nivelul solului, care a fost, de asemenea, încorporat în sistemele de tramvai din orașe precum Reims, Angers și Dubai.

Bordeaux Metropole a fost primul client care s-a bazat pe noile soluții de alimentare cu energie a Alstom, care reprezintă o alternativa la sursa de alimentare catenara convenționala. Pe lângă APS, sunt disponibile și alte inovații tehnologice pentru reducerea consumului de energie și pentru conservarea centrelor urbane: SRS, un sistem inovator de reîncărcare statică la sol, Citadis Ecopack, baterii și condensatoare de mare capacitate.Foto&info: Alstom

2.829 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *