A fost lansat primul tren de mare viteză din Maroc pe ruta Tangier-Casablanca

A fost lansat primul tren de mare viteză din Maroc pe ruta Tangier-Casablanca

Alstom a participat la inaugurarea liniei de mare viteză Tangier-Casablanca, prima de acest tip din Maroc, cu trenurile sale de mare viteză furnizate și livrate la Oficiul Național de Chemins de Fer Marocain (ONCF). Alstom a furnizat 12 trenuri de mare viteză pentru secțiunea de cale ferată Tangier-Casablanca. Alstom a furnizat de asemenea ERTMS de nivel 1 & 2 pentru trenuri.

Trenurile vor circula la 320 km / h între Tangier și Kenitra, prima secțiune lungă de 180 km a rețelei. Între Kenitra și Casablanca (200 km), trenurile se vor alătura rețelei convenționale, unde vor circula la 160 km / h. Serviciul va conecta aceste principale regiuni economice ale țării, în 2 ore și 10 minute în loc de 4 ore și 45 de minute.

Garniturile Avelia Euroduplex pentru Maroc sunt trenuri articulate etajate, adaptate condițiilor climatice și mediului specifice. Cu o capacitate de 533 pasageri, fiecare garnitură este compusă din 8 vagoane, inclusiv două de primă clasă, un vagon restaurant și cinci vagoane de clasa a doua.

Trenurile integrează ultimele evoluții din punct de vedere al confortului și accesibilității. O parte a trenului este dedicată în totalitate persoanelor cu mobilitate redusă. Trenurile sunt, de asemenea, echipate cu sisteme digitale de informare a pasagerilor, bilingv în arabă și franceză. Aceștia beneficiază de gama de trenuri de mare viteză Avelia, care are peste 1.100 de trenuri în serviciul comercial.Foto&info: Alstom

1.563 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *