Alstom primește o comandă pentru 100 de trenuri de mare viteză Avelia Horizon pentru SNCF

Alstom primește o comandă pentru 100 de trenuri de mare viteză Avelia Horizon pentru SNCF

Consiliul de Administrație al SNCF Mobilités a aprobat, în cadrul reuniunii sale din 26 iulie 2018, o comandă fermă pentru 100 de trenuri de mare viteză Avelia Horizon de nouă generație.

Această nouă generație de trenuri de mare viteză Avelia Horizon se adresează unor obiective ambițioase în ceea ce privește competitivitatea sectorului feroviar și rentabilitatea SNCF, cu un cost total de achiziție cu 20% mai mic decât cel al generației anterioare. Echipele de experți care lucrează la acest proiect de doi ani s-au confruntat cu provocarea de a specifica un nou tren la un cost redus de 25 de milioane de euro pe garnitură, cu un buget suplimentar de 190 de milioane de euro pentru opțiuni și servicii.

Avelia Horizon va consta din două vagoane de putere inovatoare cu lungime redusă, care combină performanțe ridicate și compacte, și vagoane articulate cu etajate. Designul lor permite o creștere cu 20% a zonelor dedicate pasagerilor, permițând trenului să găzduiască până la 740 de pasageri în configurația cea mai mare capacitate aleasă de SNCF.

Costurile de întreținere vor fi cu mai mult de 30% mai mici decât cele înregistrate în prezent de SNCF. Mentenanța trenului este luată în considerare din etapa de proiectare, cu un sistem de diagnosticare la distanță pentru întreținerea predictivă, care îmbunătățește fiabilitatea și disponibilitatea trenurilor. Multe dintre componente au un design optimizat pentru a simplifica, a reduce și a permite intervale mai lungi între intervențiile de întreținere. Datorită designului său aerodinamic și unei tracțiuni mai eficiente, noua generație TGV va consuma cu 20% mai puțină energie decât TGV-urile existente.Foto&info: Alstom

1.708 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *