University of Colorado A Line din Denver a ajuns la 20 de milioane de călători transportați

University of Colorado A Line din Denver a ajuns la 20 de milioane de călători transportați

Regional Transportation District (RTD) a și concesionarul de transport feroviar de călători Denver Transit Partners (DTP) au marcat un număr important în această săptămână, reprezentând 20 de milioane de pasageri transportați de University of Colorado A Line. Prima linie de cale ferată pentru navetiști a acoperit mai mult de 8 milioane de mile între centrul Denverului și Aeroportul Internațional Denver de când a început să transporte călători în aprilie 2016.

Popularitatea University of Colorado A Line a depășit în mod constant proiecțiile de la deschiderea de acum trei ani, linia transportând în medie un număr de 20.600 de pasageri în zilele lucrătoare din cursul acestui an până în martie. Ridershipul s-a dezvoltat constant de la deschidere, iar în ianuarie RTD a introdus trenuri cu patru vagoane pe coridor cu un an întreg înainte de termen, dublând capacitatea pe linia de cale ferată pentru a se adapta la creșterea volumului de pasageri.

Dat fiind faptul că RTD celebrează 50 de ani de activitate, University of Colorado A Line a devenit o parte importantă a istoriei transporturilor. Este prima dintre cele trei linii feroviare din cadrul primului parteneriat public-privat (P3) încheiat în regiune, precum și prima linie feroviară care a necesitat implementarea de la început a tehnologiei pozitive de control al trenurilor (PTC).

Proiectul feroviar pentru navetiști, Eagle P3, finanțat la nivel federal a avut un efect substanțial asupra economiei din regiunea Denver, cu un impact economic mai mare de 2 miliarde de dolari (de exemplu, construcția și personalul) și mai mult de 8 miliarde dolari în impact indirect.


Foto&info: Regional Transportation District (RTD)

740 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *