Akiem achiziționează 100 de locomotive Alstom Traxx multy-sistem

Akiem achiziționează 100 de locomotive Alstom Traxx multy-sistem

Alstom și compania europeană de leasing de material rulant Akiem au semnat un contract-cadru pentru 100 de locomotive Traxx Universal multi-sistem (MS3). Partea fermă a comenzii include 65 de locomotive. Valoarea totală a acordului-cadru a crescut cu 500 de milioane de euro. Akiem își confirmă poziția pe piața europeană de leasing și ambiția de a contribui la activitățile de accelerare a pieței feroviare, cu investiții majore pe coridoare din Franța către alte 12 țări europene.

Locomotivele Traxx Multi-system beneficiază de un consum de energie optimizat și pot rula atât operațiuni de marfă, cât și de pasageri cu o viteză de până la 160 de kilometri pe oră. Acestea vor acoperi operațiunile din 12 țări europene: Germania, Austria, Elveția, Franța, Italia, Belgia, Țările de Jos, Luxemburg, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia. Ca o caracteristică unică pentru locomotivele cu mai multe sisteme, o parte dintre ele va fi livrată cu funcția de „last mile” cu motorină sau baterie, permițând accesul la porturi, terminale sau site-uri industriale fără a fi nevoie de o locomotivă de manevră.

Toate locomotivele vor fi echipate cu sistemul de semnalizare principal ATLAS, soluția de bord a Alstom pentru sistemul european de control al trenurilor (ETCS). Acest sistem vine cu cea mai largă acoperire de țări și linii, atât în ETCS, cât și pentru funcționarea sistemului moștenit, și arhitectură superioară două din trei.

Foto&info: Akiem

933 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *