Aerul poluat din Londra va fi redus cu noile autobuze duble decker cu hidrogen

Aerul poluat din Londra va fi redus cu noile autobuze duble decker cu hidrogen

Primele autobuze duble decker cu hidrogen din lume vor fi introduse pe trei rute de autobuze din Londra anul viitor, ajutând la abordarea crizei capitalei privind calitatea aerului.

Transport for London (TfL) a comandat astăzi 20 dintre aceste autobuze nepoluante, care nu produc poluare datorită emisiilor de gaze de eșapament, ca parte a efortului său de a reduce emisiile din transport la zero în Londra. Măsura urmează implementării a primei Zone de emisii ultra-scăzute din lume.

Vehiculele ecologice vor fi introduse pe rutele 245, 7 și N7, pentru persoane care călătoresc pe stadionul Wembley sau de la vestul Londrei până la West End, c pentru o călătorie mai liniștită și mai silențioasă. Noile autobuze moderne vor îmbunătăți experiența clienților, punctele de încărcare USB de la bord făcând călătoria cu autobuzul și mai atrăgătoare.

TfL investește 12 milioane de lire sterline în noile autobuze și în infrastructura de alimentare. Wrightbus din Irlanda de Nord le va produce, creând noi locuri de muncă în regiune. Mai mult de 5 milioane de lire sterline de finanțare sunt furnizate de organismele europene și 1 milion de lire sterline de la Oficiul pentru vehicule cu emisii scăzute.

Pentru a încuraja adoptarea acestei tehnologii în alte orașe din Marea Britanie și Europa, TfL este lider în domeniul achizițiilor în cadrul proiectului „Inițiativa comună pentru vehiculele pe bază de hidrogen în Europa” (JIVE).Foto: Transport for London

932 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *